Wednesday, June 11, 2014

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN :-) HU HU HU

lepas kami cek in ~ copthorne hotel, kami lepak...
anak-anak melompat-lompat kegembiraan atas katil...
ibu kemas-kemas barang...
ayah tido zzzzzz... kepenatan bwk kami mendaki gunung hi hi hi...

dlm kul 4 ptg gitu, saya paksa mr.asben bangun...
tak boleh bazir masa!!! 
kena kuar jalan-jalan...
gitu gini gitu gini... lepas solat zuhur, kul 4.25 gitu kami turun...

adoi... hujan yg sudah reda sikit tadi, turun semula dgn lebatnya!!!
tidak...!!!
tak kira... 
saya inform mr.asben, jom la jalan naik kereta aje la keliling dekat-dekat ni...
sib baik mr.asben ikut kan aje.

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN
adoi doi doi lebat nyer hujan waktu kami kuar ni hu hu hu !

kami decide utk turun ke arah tringkap.
dlm hujan yg agak lebat tu kami stop kat cameron lavender...
ada payung, ok la tu...
lagipun area ni berbumbung kan :-) alhamdulillah!

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

sungguh la cantik bunga-bunga yg pelbagai warna tu.
nurin & syuhada excited. diorang kan minah bunga :-)
sempat la saya pesan ~ jgn petik bunga!!!

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN
cantik sangat, kan?

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN
naik atas terus utk petik strawberry and byk lagi bunga...
izzat memang excited berlari-lari kat sini.
ibu nak amik gambo pun jadi kelam-kabut...
dok perhatikan izzat yg sgt excited :-)

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN
cantik kan?
byk kaler bunga... saya snap gambo dari atas :-)

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN
nampak tak izzat kat belakang tu?
depan lelaki berbaju hijau daun...
mr.asben maintain perhatikan dia sementara ibu dan kakak-kakak pose sana sini hi hi hihi...

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

memang boleh petik bunga-bunga tu...
sebatang = RM2...
rambang mata anak-anak dara berdua tu nak memetik bunga!
ibu bagi peluang la petik bunga kat sini hi hi hi...

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

kami tak petik strawberry kat sini.
just enjoy tgk bunga aje... lagipun da lewat ptg :-)

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

time nak balik, hujan masih turun tapi skit-skit...
saya suruh anak-anak dara berdua ni lari and pose jap kat depan ni.
punyer la ramai org!!!

and ada byk gerai jual gift, makanan and tshirts...
sempat beli la skit...

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN
kimcam goreng tepung
manis! sedap...

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN
bunga tu anak-anak petik ~ RM2 sebatang...
and gambar tu diambil bila kita masuk je entrance...
then jual gitu dgn harga RM15...

WALAUPUN HUJAN LEBAT, KU REDAH JUA MENDAKI KE CAMERON LAVENDER GARDEN
wajib la beli fm bunga lavender :-)

best cameron lavender ni...
just tak dpt spend masa lama sgt, ramai org and cuaca tak brape ok.
bcoz lepas ni ada plan nak pergi satu lagi ~ rose valley :-)
next entry ekk...
sebab nanti panjang sgt post ni ~ lambat loading ha ha ha...

:-)

p/s : entry yg da lepas korang wajib selak ~ hutan lipur lata iskandar & bharat tea plantations (cameron valley)

Photobucket

2 comments:

  1. bestkan dpt duk situ lama2 wangi jer huhuu..nnt kita p lagi ya hahahha..

    ReplyDelete
  2. eh boleh la geng ngan syuhada dan nurin sy pun minah bunga...ahahhaha

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)