Monday, July 21, 2014

IZZAT SUDAH PANGGIL "BU" ... :-)

in shaa Allah pagi raya nanti nak sambut birthday izzat ke-2...
best sgt bila birthday izzat jatuh di hari raya pertama.
kakak-kakak sungguh jeles dgn izzat ha ha ha...

and paling menggembirakan ibu ~ semalam pertama kali izzat betul-betul panggil saya!!!
halus je bunyi nyer , "bu..."
Allahu Akbar!!! betapa cair nyer hati ni... Allah je Maha Tahu betapa gembiranya si ibu sorang ni...

izzat lom pandai cakap... yes lambat skit. 
da nak masuk 2 tahun lom pandai cakap...
few words je yg boleh difahami :-
  1. ayah (perkataan pertama izzat)
  2. kakak (da takde abang, kakak ajer la 24 jam depan mata dia)
  3. yak (saya berak ni ibu, tolong wash)
  4. osh (wash sebenarnya ~ kalau dia berak, or hidung dia ada selsema meleleh, or tgn dia dirty)
  5. aiyok (kalau ada benda jatuh ke, tv tutup ke, apa-apa je la... sure dia sebut "aiyok" dgn jari telunjuk lurus keluar goyang-goyang ha ha ha)
  6. ush atau shus (shoes / kasut dia)


then, izzat skang ni nak kena ikut cakap dia aje...
if not dia merajuk

kalau petang, sampai aje rumah izzat tak nak masuk rumah.
pakai kasut, nak merayau...
"mana la boleh sayang, skang byk penculik takde hati perut! ibu nak masak..."
kalau masuk rumah, dia akan mengamuk, menangis!!!
feveret spot izzat ~ di basikal kakak-kakak...




and skang dia da tinggi, lagi mudah panjat kabinet tv.
pantang kita leka skit, naik la kat atas tv tu.
tapi bila ada mr.asben / ayah dia, takde plak dia buat perangai gitu... huh!


tgh merajuk la ni sebab ibu da marah!

sangat la geram dgn izzat ni.
apa je mesti nak merajuk... and nangis!
mcm girl :-)


sgt cute bila nangis... kalau dia nangis, saya gomol dulu, cium dulu...
baru pujuk :-)

Photobucket

9 comments:

  1. mesti seronok kan bila anak pertama kali panggil kita...sob sob sob...

    ReplyDelete
  2. amboi...tinggi dh dia.dh nk sm pnjg dgn tv

    ReplyDelete
  3. Melting kan rasa bila dengar anak panggil kita ibu buat pertama kalinya... =D

    ReplyDelete
  4. kegembiraan nya tak terkira!!! yes yes melting abis, meleleh!!!

    ReplyDelete
  5. kak, jom baca entry ni jap. mesti baca tau.

    http://www.mystorymory.com/2014/07/pemenang-segmen-wow-duit-raya.html

    ReplyDelete
  6. alahai comelnya, kelasakannya terserlah hahaha, seronok kan anak2 dah mula membersar

    ReplyDelete
  7. salam aida.. tq singgah blog Alycia.. tulah, akak tetiba lak rajin masak time pregnen ni hehe..

    ReplyDelete
  8. Anak kita hampir sebaya..bb boy saya 2 tahun sept ni..baby lg masih menyusu..n manje tak terkire melekat je..kuat menangis n merajuk..suka tgk dia merajuk..samelah gomol dulu sebab geram hehe..

    Tips Puasa

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)