Thursday, August 14, 2014

ANAK DARA DA BESAR, BOLEH DIHARAP JADI ASSISTANT DAH :-)

18 syawal ari ni...
indah!
awal pagi tadi, hujan lebat di bkt katil.
sejuk!
terjaga dlm kul 4 pagi, aduhai... lebat sungguh.
berdentam-dentum guruh di langit...
nasib baik anak-anak tido lena... alhamdulillah :-)

cute tak jelingan saya?

eh... alamak! silap la plak...
atas tu bukan gambo anak dara (meskipun pose ala-ala anak dara gitu)...
anak bujang ku sorang ~ ijat :-)

tekun baby syuhada menyusun kuih...

nurin kemas susunan nyer :-)

cerita tgh malam 7 syawal yg lepas :-)
dua dara saya membantu...
memang diorang menawarkan diri :-) mengisi kuih raya ke dlm bekas tupperware.
ada 8 tupperware diisi dgn 8 jenis kuih / kerepek berlainan jenis.
sambil isi... sambil makan...

tak beli byk setiap jenis.
utk makan-makan sendiri...
dan utk tetamu...

feveret syuhada :-)

bukan saje bekas kuih, tempat tisu pun tupperware :-)



tupperware ni evergreen... cantik...
and yg penting ~ tak mudah pecah uolls :-)


p/s : saya tak brape minat makan kuih raya...

Photobucket

6 comments:

  1. kan.. mama pun ada anak dara yang boleh diharap jugak, alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. sama...beli x byk gak & x minat mkn kuih ry.dok cmtu ja kuih ry kt umah.x terusik

    ReplyDelete
  3. kemain lagi si bujang tu berposing.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Rajinnya anak membantu..banyak jenis jg kuih raya tu Aida..
    wah! cantik lah Tupperware..senang, tak mudah pecah..

    ReplyDelete
  5. yes betul betul betul ~ bab tak mudah pecah tu la yg aida penting kan. ada baby ler katakan. tgh lasak plak tu :-)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)