Sunday, August 31, 2014

JALAN-JALAN KE KELANTAN ~ ADA URUSAN PENTING :-)

salam merdeka dari saya...
ulangtahun kemerdekaan ke 57 ari ni...
alhamdulillah...




alhamdulillah... 3 mlm (21.8.14 - 23.8.14) kami sekeluarga berjalan ke kelantan.
stay di holiday villa kota bharu lagi.
alhamdulillah :-)
bukan sekadar holiday aje, mr.asben ada urusan yg penting di sini.

khamis pagi, kul 8 kami bertolak dari umah.
alhamdulillah kul 6.10 ptg cek in di kota bharu...
hampir 10 jam perjalanan!
mlm tu lepas dinner, jalan-jalan sekitar hotel aje.
konon nyer nak jalan-jalan pasar mlm wakaf che yeh ~ tak larat!!!
balik hotel, rehat = tido :-)

kali ni dpt view di tepi kanan pulak...
pintu masuk kedua ke wakaf che yeh...




izzat apa lagi... lepak rehat sambil layan citer upin & ipin nyer la...
bilik hotel selesa...

jumaat = 22.8.2014 = hari berkabung utk pulangnya 20 jenazah tragedi MH17 kan...
lepas breakfast, anak-anak swimming kejap hingga kul 10 pagi.
then naik atas, tgk siaran langsung tibanya jenazah di tv3 dan detik tafakur...
mengalir air mata tgk siaran langsung tu :-( hu hu hu...



takde jalan ke mana-mana pun jumaat tu.
hari berkabung kan.
jalan kaki aje keluar hotel dan ke kedai-kedai berdekatan di wakaf che yeh tu.
yg best nya, sempat lagi kami anak-beranak shopping jubah utk raya aidiladha nanti...
murah-murah jubah kat kelantan ni.
selai RM55. beli 2 helai RM100....
kat melaka saya tak jumpa semurah tu secantik tu :-) hi hi hi...
alhamdulillah...

sabtu pagi tu, lepas breakfast, kami terus bersiap utk check out...
nak ke rumah terbuka, kawan mr.asben...






percutian singkat ke kelantan di bulan syawal :-)


Photobucket

4 comments:

  1. Akak kalau gi kelantan suka cr tempat2 makan...shopping pun lagi suka hehe..tayang sikit aida jubah tu murah ya hrgnya

    ReplyDelete
  2. Dh lm x ke kelantan. Last time pegi pn sbb ada seminar.

    ReplyDelete
  3. kat Rantau panjang pun tempat shopping yang paling best...barang pun murah2...bessttt..
    zatytiey.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. anda perlukan homestay??..harga dari Rm80-Rm160 semalaman...banglo 2 tingkat...3km dri pusat bandar kota bharu..4km ke airport kota bharu..access yg mudah di tepi main road dri airport
    ke bandar kota bharu...parking muat untuk 5-6 buah kereta didalam pagar..kawasan yg selamat

    hubungi untuk maklumat lanjut
    tanjung mas homestay - 017 9373691
    - 011 21927388

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)