Monday, September 22, 2014

PISANG GORENG CHEESE ~ SEDAP !

monday blues ???
hi hi hi takde takde... saya jarang monday blues.
sebab nyer, blues saya tak kira masa ha ha ha :-)

and anak-anak dara da mula skola pagi ni lepas cuti 1 minggu.
diorang pun orait aje...
bahkan happy sebab skola da start semula...

jumaat yg baru lepas, saya naik KL, ziarah emak abah.
kononnya sabtu nak bwk anak-anak ke zoo negara.
tapi sebentar cuma di KL, kerana pagi sabtu tu kami semua balik kg emak di pulau sebang, tampin.
pakcik meninggal dunia... sakit jantung :-(
lain kali la ye anak-anak kita ke zoo negara...

sesampainya kami di KL, umah kakak, jam 10 mlm jumaat tu...
kakak sulung saya da siapkan juadah best!!!
permintaan kami ~ pisang goreng cheese :-)



idea ni kakak dpt time di holiday ke sandakan bulan lepas.
breakfast di sana, one of the menu ~ pisang goreng cheese :-)

pisang tu goreng mcm biasa.
ikut suka la pisang apa tepung goreng apa...
bila da siap goreng, tgh panas-panas ~ taburkan cheese yg diparut.
then, lalu kan aje susu lemak manis atas cheese tu...

sedap!!!


dlm ibu ayah kakak mak long mak usu sedap makan pisang goreng cheese, izzat makan cheese saje.
abis cheese mak long izzat ratah !

:-)

Photobucket

4 comments:

  1. pisang goreng cheese dah jadi viral dah sekarang...

    ReplyDelete
  2. Pisang goreng cheese ni memang trending di Sabah ni Aida.. memang org suka.. :)

    ReplyDelete
  3. wahhh cam sedap je...camne nak buat tu...tmbh cheese je ye

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)