Tuesday, October 28, 2014

TIPS BAWA ANAK KE PEJABAT ~ KES-KES KECEMASAN !!!


nak dijadikan cerita ~ kecemasan la konon!
terpaksa bwk izzat ke pejabat di satu pagi di minggu lepas :)
pagi-pagi da mandi kan izzat.
mata belum buka tapi badan izzat da dibasahkan hi hi hi...

dlm kereta dari rumah ke skola kakak-kakak, izzat berpelukan dgn k nurin nya...
sampai je skola kakak-kakak, dia peluk kuat k syuhada plak!
nak ikut kakak-kakak ke skola la plak.... hu hu hu...

bila tak bagi, kakak-kakak babai dari luar kereta, apa lagi ~ izzat pun ngamuk la.
dari situ ke opis di ayer keroh, memang izzat mengamuk melalak!!!
sampai opis, si ibu sorang ni pujuk-pujuk, ok la... berjaya buat izzat ok :)


nampak tak tu di atas...
izzat elok duduk kan kat celah kerusi ibu.
hmmmm... tak senang oii nak buat dia dok diam gitu kecuali dgn satu perkara.... !!!


ibu on kan youtube upin & ipin la...


takde la sgt tips yg saya boleh share hi hi hi...
but berdasarkan pengalaman membawa anak ke opis, lebih kurang gini...
  • bawa makanan utk diorang
  • bawak la juga skit mainan kecil-kecil
  • kalau anak besar skit ~ bawa kan alatulis dan kertas utk diorang conteng-conteng
  • kalau takde extra komputer ~ bawa la laptop ke, tab ke, phone ke utk diorang layan blues dgn youtube / games
  • make sure ada ruang la dlm bilik di opis utk diorang
paling penting ~ bos ok ye uolls...
bcoz kita memang tak boleh bw anak ke opis!
unles ~ kes-kes kecemasan ler... jgn gunakan sewenang-wenangnya peluang kecemasan ni!
jgn biarkan anak ganggu perjalanan opis... terutama nya opis saya yg byk berurusan dgn pelanggan awam :)

teringat satu masa dulu, nurin umur 7 tahun ~ dia sakit gigi & demam...
bawa ke opis.
siap bw kan toto, bantal kecik dan selimut kecik.
bw dia ke opis 1 hari. tido la kat satu sudut dlm bilik ni...
tak sampai ati nak biar dia dok taska hu hu hu...

apapun, izzat was a very good boy.
dok opis sampai kul 9.30 pagi je.
then bw izzat gi breakfast ~ kul 10.30 izzat da masuk taska semula :)

tu je sharing ari ni :)


Photobucket

3 comments:

  1. Salam kenal...thanks terjah blog saya..singgah sini balas kunjungan...eem sama mcm sy pernah bwk anak anak dtg opis...

    ReplyDelete
  2. Tak pe la kalau bos ok ..buat bos yang jenis tak paham tu susah la nak bawak anak.

    Dia pun nak pulak ikut ye..tak de pulak dia ngamuk nak balik ke apa..baik betul nih..heheh

    ReplyDelete
  3. Saya pun selalu jugak bawak anak-anak ke opis. Jajan memang sentiasa ada dalm opis.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)