Monday, November 03, 2014

KE KELANTAN HANYA UNTUK MAKAN-MAKAN ~ MEMANG NYAMAN...

sambungan entry ~ naik bas ke kelantan :)
memang plan utk beli jubah aje kat butik lasani.
lain-lain takde nak shopping pe pun.
sebab da kerap jugak sebelum ni kami naik ke kelantan kan...

di rantau panjang, kami sempat rasa somtam...
somtam

campur-campur sayur dan buah.
mr.asben yg beli kan...
sedap! pedas!
rasa mcm kerabu mangga muda skit-skit...


then, dinner hari sabtu tu, kami da plan nak makan maggi!!!

maggi ketam

ada 2 ekor ketam dan 3 ekor udang yg besar!
memang syurga seafood...

sedap. isi ketam byk dan fresh.
kuah maggi nyer special ~ pedas!

ni plak ~ kerabu maggi.
mr.asben punyer menu.

maggi, ada bebola daging, ayam skit...
memang rasa sebiji kerabu tau.
takde rasa maggi kari ke ayam ke... langsung takde rasa semua tu!!!

ahad tghari, kami ke nasi ulam cikgu la di kg kraf tangan, kota bharu.

nasi putih...
2 jug kecil air...
2 potong besar tembikai...
sepinggan ulam-ulam hijau ~ ulam raja, petai rebus, pucuk ubi, kacang botol...
ikan keli goreng sekor...
peha ayam kampung goreng...
sambal belacan dan skit tempoyak...

makanan kampung :)
abis licin kami anak-beranak makan...

then ptg tu, on d way balik melaka, bas lalu di pantai rhu 10, terengganu.
singgah la minum petang...

sotong goreng tepung...

ikan goreng tepung

alhamdulillah...
seronok naik bas...
seronok makan-makan...

Photobucket

6 comments:

  1. waaaaaa..sedapnya..sy suke seafood..ketam tu paling menggoda

    ReplyDelete
  2. somtam tu..suka sangat..
    wah maggie ketam dia kemahen..
    sy blm pernah sampai ke kelantan lagi..

    ReplyDelete
  3. Somtam tu buatnya dari buah betik muda. Memang sedap, lama jugak saya tak makan.=)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)