Monday, November 24, 2014

MARI MENGGENTEL BULAT-BULAT KECIL ~ SEDAP !

good morning uolls... a beautiful monday morning :)

kisah sabtu 2 minggu lepas ye... spesifik nyer 15.11.14 :)
masak-masak dgn gembira...
meroti lagi...

ni la penimbang saya...
bukan penimbang digital.
pemberian emak saya... emak tak guna dah sebab da tak dok kampung.
saya akan guna selagi boleh guna in shaa Allah...
nostalgia dan ingat kat emak :)


sedang tunggu doh kembang :)

menguli doh dan buat roti...

bun cute sosej

bun cute isi serunding dlm nya...

saya guna muffin pan baru...
hua hua hua... saje je nak eksperimen...
so, doh saya tu saya gentel la kecik-kecik... gentel bulat-bulat...
smallest doh dari yg saya selalu buat :)



resepi doh saya boleh refer kat post ni ye.
just kat bawah tu ada skit explaination pasal resepi saya tu.
saya timbang 530g cecair nya spt dlm gambar ye...
sebab ada member yg bertanya selepas baca post ni ye...

telur 2 biji & ais / air sejuk 530 g

lain org lain cara kan...
so ni cara saya dpt kan doh utk roti-roti kat umah :)

klik kotak utk tahu info lanjut :) pasti berbaloi uolls klik!

kali ni roti serunding saya tu x dpt sambutan anak-anak.
sebab serunding daging tu pedas!
mlm tu juga, bekalkan kpd anak sedara nak balik ILP...

oleh itu, serunding out la dari menu roti ibu :)

Photobucket

3 comments:

  1. beruntung dapat ibu yang rajin.. seronok anak anak dapat makan roti sampai puas kan.. lain kali cuba serunding tak pedas.. mesti laku keras.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. wah gebu gebas roti aida ya...bilalah akak pun rajin nak meroti

    ReplyDelete
  3. X pernah timbang. Hentam je. Janji blh mkn tu dh ckp. Hehe...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)