Mar 31, 2014

GARDENIA ~ WAJIB BELI !

3 comments:


wajib ada di meja dapur.
bekal anak-anak ke skola...
and sekarang, jadi bekal ibu gi keje juga.
save cost ~ ibu juga sarapan dgn bekal dari rumah.

roti ni jadi penyelamat di pagi hari.
paling senang disediakan dan dijadikan bekal anak-anak ke skola.
mcm-mcm boleh digayakan dan dijadikan satu hidangan / bekal yg menarik ha ha ha ha...
menarik la sgt ibu aida ooiii !

Photobucket

Mar 25, 2014

MUSIM PANAS ~ MAKAN DURIAN !

5 comments:

harap maklum ni gambo lama :-)
gambo 2-3 bulan lepas!
tiba-tiba rasa nak post sini sebab teringin makan durian !!!
tapi, tak jual di mana-mana plak kat melaka ni...
tak musim kot :-(


3 biji... 2 d24 dan 1 durian kampung...
sedap!
cukup la 3 biji kami ber4 beranak.
ijat tak makan :-)


skit info pasal durian nak tempek sini utk pengetahuan :-
  1. 1 ulas durian = 50 kcal. tak tinggi kalori sgt :-)
  2. kolestrol ?!! tidak ada. sebab kolestrol hanya dtg dari sumber haiwan  :-)
  3. 1 ulas durian = 1-2g lemak saje. tu pun bukan lemak tepu!
  4. 1 ulas durian - 10g gula...
  5. bau nyer memang kuat ~ kebanyakan kenderaan awam tak bagi bawa naik durian :-(
  6. selain makan gitu aje ~ boleh buat tempoyak, bubur kacang durian nyum nyum nyum!
  7. makan banyak ~ badan panas!!! ada saya terbaca, nafsu seks meningkat ha ha ha...
p/s :
saya biasa jugak beli durian kat jusco.
satu polisterin tu biasa nyer dlm RM30.
ok la makan 4 sekeluarga :-) 
cukup kenyang dan puas hati!

Photobucket

Mar 1, 2014

RESTORAN BARKAT ROTI JOHN ASLI & AYAM GOLEK, MELAKA ~ mesti dtg sini ye...

6 comments:



satu hari di few weeks ago... saya sekeluarga gi makan kat sini.
da lama dah dgr, just lom berkesempatan nak gi.
yes... akhirnya kami di sini...


makanan utama yg wajib order ~ roti john dan ayam golek...
tgk la nama restoran, kan :-)


nampak tak byk ayam golek sedang digolekkan?
tu yg nampak, dlm mesin tu di bahagian bawah lagi byk ayam da siap golek :-)




simple...
sambal ikan bilis :-)

sape dtg melaka boleh la singgah dinner di sini...
sgt senang nak sampai sini tau.
amik tunjuk arah ke giant bachang...
restoran ni exactly di sebelah kanan giant bachang...
nak parking kereta pun sgt senang...
kalau uolls dtg dari arah bandar melaka, boleh la menuju ke arah melaka sentral.
because ia di belakang melaka sentral aje.
ikut juga tunjuk arah ke giant bachang :-)

tu aje jjcm di blog aida ni :-)

Photobucket