Apr 30, 2014

"IJAT SIT DOWN PROPERLY OK. IBU NAK DRIVE" ~ TAK SAMPAI 1 MINIT PERJALANAN !

1 comment:
mlm ni mlm 1 Rejab, in shaa Allah...
ni ada sikit input sempena mlm ni  ~ MALAM INI MALAM KITA...
dan AMALAN DI BULAN REJAB yg boleh kita amalkan in shaa Allah...
semoga kita mula kan dgn penuh semangat dan jiwa yg tenang!


nampak tak ?
nampak tak muka innocent muhammad izzat di atas ?
sgt la innocent mcm pijak semut, semut tak mati...

ibu start je enjin... tak sampai 1 minit tayar tu berpusing...


muhammad izzat da melangkah dgn pantas...
dgn muka yg naughty...
dgn gelak ketawa...

memaksa ibu stop dgn tepi jalan...


terpaksa la pangku ijat sampai ke rumah.
sungguhla sukar perjalanan dari taska ke rumah.
selalunya 3-4 minit sudah sampai, bila ijat da gini, 10 minit la pulak...

lintang-pukang signal, wiper... semua benda ijat usik...
siap hon lagi :-( grrrrr...
windscreen driver dibukanya ~ nak bye bye org luar :-) mesra alam...

kononnya ibu nak berselfie dgn ijat...
tapi ibu nampak skit aje!!!
ijat sudah terjah camera :-(

sekarang ni amik dari taska, langsung tak mau dok kat carseat lagi !!!!
akan meronta-ronta menangis-nangis time nak di duduk kan kat carseat...
alahai anak... ibu plak cepat kesian...
ye la sayang... ibu ikutkan la darling...


alhamdulillah ijat da sihat sepenuhnya...
bertambah aktif... bertambah becok!
belum jelas butir perkataan nyer.
interesting! kakak-kakak la excited bercakap dgn ijat...


ijat nak buat peace juga ye...
5 jari sekali peace ijat :-)

Photobucket

WW : PES TOMYAM PILIHAN HATI KU ~ HATI SUDAH MELEKAT KETAT !

6 comments:


Photobucket

Apr 29, 2014

YESZAAAA ~ PHOTOBOOK DA SAMPAI & GAMBAR LAMA BUAT HATI IBU SAYU

14 comments:

alhamdulillah :-)
da sampai pun 2 photobook yg saya tempah...
sungguh excited!

saya beli voucher di groupon ~ klik sini utk citer nyer :-)
3 hari jugak dihabiskan masa nak create photobook ni guna photobook designer!
susah sebab kali pertama kan...

skrol ratusan gambar anak-anak dari nurin hingga la ke izzat.
buka cerita lama... terkenang memori lama.
sgt sayu melihat gambar nurin & syuhada kecik-kecik dulu.
tak sangka da besar da dua orang ni...
tak lama lagi bertambah dewasa dan... hmmmmm... da takde dah baby baby girl ibu.



cover yg simple.
tak brape reti nak create cover yg lebih baik :-)

PHOTOBOOK PERTAMA
memori 2003 - 2010

sungguh la susah saya nak memilih gambar-gambar terbaik utk tempoh 8 tahun tu!
maklum la, mostly gambar diambil dulu kala guna camera atau phone yg tak brape bagus.
pixel rendah :-(
gambar tak brape baik kualiti.
and gambar anak-anak amatlah banyak ~ beratus!!!

photobook pertama ni byk gambar nurin & syuhada kecik.









PHOTOBOOK KEDUA
memori utk tahun 2011 - 2012
photobook yg kedua ni plak saya rangkumkan sikit memori 2 tahun ~ 2011 hingga 2012...
and 2011 ~ 2012 lebih banyak gambar!!! sgt banyak...
susah 3 kali ganda nak memilihnya...
so, mana yg terpilih adalah gambar pilihan terbaik saya sendiri :-)








sgt suka hati...
sgt gembira... berbaloi!
sedang cari-cari juga offer photobook ~ hendak melakar kisah 2013 pulak :-)

p/s : uolls da ada photobook ?

Photobucket

Apr 28, 2014

SHOPPING DI PESTA BUKU BIG BAD WOLF & RONDA HOME DECOR FAIR CUCI MATA :-)

7 comments:



isnin ~ ptg ~ 21.4.2014 ~ saya jengah kejap.
kebetulan ptg tu ada keje luar skit, saya singgah tak sampai 1 jam di sini :-)
saya da set dlm fikiran nak beli apa, di mana & bajet brape...


sini...
children section... memang byk buku.
rambang mata nak berfikir dan memilih...
since saya da aim nak beli apa, nampak, capai, nampak, capai :-)

berpuas hati dgn semua pilihan 14 buah buku...
mampu baca la utk anak-anak dara hi hi hi...
spesifik nyer di bawah ni hah...

RM8 = 1 buku
5 buku full set :-)
RM40

RM10 = 2 buku
RM20

RM8 = 3 buku
RM24

RM3 = 3 buku
RM5 = 1 buku
total = RM14

bookmarks :-)


last sekali, semestinya fridge magnet.
rambang mata nak memilih !!! 3 hasil tangkapan :-)


then sabtu mlm, 26.4.2014, masuk jap home decor fair.
sebelah pintu aje dgn pesta buku bbw tu.


malangnya, mlm ni tak sempat nak masuk semula ke pesta buku bbw.
di home decor fair ni mr.asben da berkenan sesuatu.
deal... tawar-menawar... diskus on the spot laki bini...
alhamdulillah ~ beli la :-)

p/s : membeli ikut kemampuan ye.
        jgn lebih lauk dari pinggan...

Photobucket

Apr 27, 2014

KOLEKSI TERBARU TUPPERWARE ~ TAMBAH EXCITED ANAK-ANAK DARA MINUM AIR :-)

3 comments:




nurin ~ cawan warna biru.
syuhada ~ cawan warna hijau.

rancangan asal ~ belikan diorang 2 cawan oren.
sama... serupa... tak la gaduh!

tapi, masing-masing dah ada warna kegemaran rupa nyer!
hmmmmm da mula ada kesukaan masing-masing...
da tak gaduh!

besar da anak-anak dara ibu :-)

Photobucket