Tuesday, February 03, 2015

DAM ULAR ~ BOLEH AJAR BERSABAR & MAIN DGN CERIA GEMBIRA :)

semlm & ari ni lom sempat blogwalking.
kerjaan byk di opis.
sungguh tak sempat...
semlm sempat few blogs aje :)

saya ni kalau blogwalking, lama...
akan confirm tinggal komen...
internet slow, so... slow la blogwalking nyer...

mau citer kisah anak-anak jap...

dulu kala dam ular la permainan saya dan kawan-kawan.
saya membesar dlm tahun 80an - 90an.
mana ada internet...
mana ada henfon...
tv pun takde astro!


al kisah beberapa minggu lepas.
da lama dah hi hi hi...
ajak nurin, syuhada & muhd main dam ular.
kat umah ni memang ada 1 set permainan papan ni saya beli utk nurin (birthday 8 thn).

tangga = naik...
happy la anak-anak tu.
bila tang ular = turun, mula la muka semua cemik!
merajuk pun ada...
ada gak antara diorang, especially muhd yg ngelat ha ha ha...
asal jumpa tangga je nak naik.
"mana boleh. kena la kat petak mana tangga yg bawah sekali.
baru boleh naik. mana ada org panjat tangga dari tgh ?"

"sabar... sabar... jgn sedih..."
saya pun main skali dgn diorang...
best gak sesekali layan permainan budak-budak ni ekk...

tu aje mau cerita...

jom ajak anak-anak kita main benda-benda gini plak.
asyik nak berunsur teknologi aje kan, tak mencabar la idup :)

Photobucket

3 comments:

  1. kalau tenet slow mmg susah btl nak BW kan?huhu.Btw,dam ular mmg best...kalau yg dah tua2 ni main,boleh lupa diri,ahaha!

    ReplyDelete
  2. Mmg sesekali layan ni dgn suami... Hehe

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan....best kan dam ular....

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)