Thursday, February 26, 2015

HATI-HATI SEMUA ~ STROK HABA !

anak-anak saya bertiga baru aje baik demam.
started with syuhada 2 weeks ago.
after 4 days, demam dia menjangkiti nurin.
then the next day tu jangkit kat izzat.

Allahu Akbar! musim skang x menentu!
tak boleh nak agak dah...

da sangat lama anak-anak saya tak demam.
izzat, since ogos lepas, lebih kurang...
now musim panas plak... and kuar plak info pasal strok haba ni kan hu hu hu...
memang merisaukan saya sgt!
anak-anak bersekolah... terdedah kpd panas mentari...
hu hu hu minta2 la Allah jauhi diorang bertiga dari penyakit...

sejak 4-5 hari lepas saya dok bising la suruh nurin & syuhada minum air suam.
membebel aje saya pasal nak suruh diorang minum air lebih byk dari selalu...
nak maintain kan kesihatan diorang :)

so uolls, sila la jaga kesihatan ye :)




Photobucket

3 comments:

  1. betul. minum air banyak sangat perlu :)

    ReplyDelete
  2. saya pun hari2 memang suruh anak minum air banyak2..kadang2 balik sekolah tu check bekas air nya,air habis ke tak..memang habis sebab panas kot,cepat dahaga..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)