Sunday, May 03, 2015

YOU HAVE EACH OTHER ~ BE STRONG ANAK-ANAK SYURGA :)


dari pagi semlm dpt tau kisah accident duke ni kat fb.
Allahu Akbar!

menjelang ptg semlm dpt la tgk video anak sulung arwah di spital tu.
mengalir air mata saya... sebak!
anak berusia 8 thn (sebaya dgn syuhada) yg 100% masih perlukan mama papa nyer...
sian la syg...

moga yg bersalah diberikan hukuman setimpal...

moga Allah berikan pak sedara nya (adik bongsu arwah papa mereka) kekuatan dlm membesarkan mereka berdua.
moga Allah luaskan pintu rezeki 2 anak ini dan tidak membebankan org lain.
moga anak-anak ini membesar dgn baik, cerdik dan solehah ~ bekal papa mama nya masuk syurga in shaa Allah.

Al-Fatihah buat kedua-dua papa mama mereka...
moga dlm lindungan Allah sehingga mereka bersatu semula...


Photobucket

7 comments:

  1. aduii mmg sebak lah nengok budak2 ni..dr smlm sy dok baca kisah mrk... moga Allah memelihara mrk berdua...

    ReplyDelete
  2. Sedihnya.. bayangkanlah kalau anak2 kita yang jadi macam ni.. alahai.. tak terbayang.. tak sanggup.

    Moga anak2 ni dijaga dengan baik oleh insan yang baik.. insyaAllah ada hikmah yang kita tak tahu..

    ReplyDelete
  3. Sedihkan Aida..?

    Kadang tak mampu membayangkan anak-anak sendiri menempuh nasib sebegini...

    Nauzubillah jauhkanlah perkara-perkara sebegini kepada anak-anak kita...

    Untuk anak-anak ini, semoga Allah memberi mereka kekuatan sehingga kebesar, menempuh hari-hari tanpa mama papa dan baby..

    sedihnya....

    ReplyDelete
  4. tak boleh bayangkan kalau anak2 tu anak2 kita kan huhu...

    tq aida singgah dan komen di blog ALycia ;)

    ReplyDelete
  5. Memang sedih sangat, sekelip mata ibu ayah dah tak ada.......

    ReplyDelete
  6. hopefully, penjaga dapat menjaga dengan sebaiknya..

    ReplyDelete
  7. Assalam aida,
    AlFatihah
    moga kedua2nya terus tabah disamping keluarga terdekat AMIN

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)