Thursday, June 18, 2015

CARA PALING MUDAH NAK CUKUPKAN MINUM 8 GELAS AIR DI BULAN PUASA :-)


a very good sharing from a fren baru jap td.
especially kpd saya ni yg susah nak minum air putih!
ada frens saya yg minum 2-3 liter air putih tau dari kul 8 pagi - 5 ptg.
berbotol-botol air putih bwk ke opis...

saya?
maksima saya bleh minum 1.5 liter..
ada hari capai la 2 liter.
disusuli dgn kekerapan ke tandas yg maksima!!! hu hu hu...

apapun. Kembali kpd tajuk entry...
minum air secukupnya...
agar badan sihat segar.

  • 1 gelas lepas azan maghrib (tamar jgn lupa)
  • 1 gelas lepas abis solat maghrib
  • 1 gelas lepas makan
  • 1 gelas lepas solat isyak
  • 1 gelas lepas solat terawikh
  • 1 gelas sebelum tidur
  • 1 gelas selepas bangun dari sahur (before makan)
  • 1 gelas lepas abis makan sahur
But saya yakin, dgn tips di atas, lebih dari 8 gelas kita bolah minum.


... tata!


Photobucket

9 comments:

  1. Bulan puasa ni mmg kritikal jumlah air yg kita minum....

    ReplyDelete
  2. tips yang bagus....salam ramadhan ^^

    ReplyDelete
  3. nice sharing sbb rsnya bln posa paling ckit minum air

    ReplyDelete
  4. saya pun jenis kurang minum air masak
    kena letak perasa sikir baru laju minum =)

    ReplyDelete
  5. bila kita fikir macam susah je nak minum kan tapi bila ada susunan macam ni senang je rupanya .

    ReplyDelete
  6. cayalah..
    betul kena yakin nk nk mcm sy yg bf bby ni
    sebolehnya cuba mnm sebaiknya..

    ReplyDelete
  7. hahaha aahh mmg lebih 8 liter kot kalau boleh sekali teguk sejug hehehe

    ReplyDelete
  8. heheh sama la lite kak aida
    kekerapan mnum air masak makin kerap ke toilet la jawabnye

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)