Thursday, June 25, 2015

MAK TAK MARAH ANAK, JADIK GINI... IYE KE UOLLS?

asyik citer pasal makanan... nak share citer anak-anak jap.

saya ngaku la, ada kalanya kesabaran kita teruji dgn anak-anak.
terutama time diorang kecik, fasa baby gitu.
4 years and below.
this phase anak-anak antara faham dgn tak apa yg kita ckp.
faham and buat-buat tak faham.
faham but manja :)

nurin & syuhada dulu ~ agak terkawal.
gegirl kan...
but now having izzat in the house = next month 3 years old.
hu hu hu sekang dia memang tgh melasak sgt.
melompat...berlari... melalak... nak dukung...
manja pun boleh tahan!
kita di ditumbuk nyer... disepak nyer... dipijak nyer.. hu hu hu!
baru la saya faham mempunyai anak lelaki.
aduuuhai... beza betul dgn mempunyai anak perempuan, tau!
anak lelaki memang lahir dgn naluri kelelakian nya :)

but apa pun, everything under control...
umah masih boleh dikemas, tapi tak boleh dihias la.
waktu makan agak kelam kabut tapi ok la.
kalau kat kedai, kena bergilir dgn mr.asben.
but kalau izzat ok, alhamdulillah... cepat la makan :)

kat bwh ni, keadaan yg agak melampau bagi saya.
takkan la kot kan?

iye ke uolls jadik gini?

ni melampau la kan.
bw anak2 depan bilik mandi...
ha ha ha...
agak nyer boboi tu lukis sebab x nak tgk mak dia...
lukis langsir :-)

ada gak la gini, kami tertidur dulu dari anak-anak.
tapi keadaan rumah tak la secomot gitu...
hingga sempat anak amik air minum :)
cawan gitu plak ha ha ha...

ni tak mungkin :(
saya takkan benarkan gini terjadi...
tu yg jadik kena makan bergilir-gilir...

ni mungkin...
baby da lena.
kalau kita bergerak, dia terjaga :) ha ha ha...

melampau la !!!

ha ha ha... sepah nya !

saya ada la gini...
merayap senyap-senyap sebab baby nak tido.
tapi takde la merangkak laki bini ha ha ha...
kelakar la!

gambo di atas sekadar lakonan kan.
menggambarkan betapa pentingnya kita kena jaga anak-anak, jgn leka.
kelekaan yg seminit boleh mengakibatkan 1001 masalah!


Photobucket

16 comments:

  1. hihi..keletah anak-anak.. saya baru anak sorang ni..2 3 nanti tak tau lah macam mana..

    ReplyDelete
  2. ada yang lucu, ada yang melampau benor gambonya...hahahha...tp mmg ni semua realiti kiter as a parents kan...antara cara nak tak nak je atasinya

    ReplyDelete
  3. ahahaha...kalau ginila pesen anak-anak kita sis, bukan kering darah lagi dah ...ngan isi-isi ngan lemak-lemak ngan tulang-tulang sekali kering! Tinggal debu terus ..macam dalam kartun tu hehehe :D

    ReplyDelete
  4. hahahaha kelakar sangat... ada je akal bebudak ni.

    ReplyDelete
  5. wlaupon br ada 1 ank n boy plak tu tp masih tkawal cuma xleh nk wt keja2 kt dapur klau anak x tdo lg.stakat nk lipat bj kemas umah xpa.klau kita msk kt dapur dia dok kat hall pnjt meja la msuk dlm almari la...jenuh la...

    ReplyDelete
  6. hehehe, tu kekadang mak kurus je..hahha...

    ReplyDelete
  7. saya plak terbalik..anak laki sy tak banyak songeh..senang disuruh ape sume..tp anak pompuan..hurmm..kontra abis..heheh

    ReplyDelete
  8. Anak saya walaupun dua2 gegurl tapi lasak nya macam anak lelaki.. hehehe.. memanjat.. Berlari.. gaduh dua beradik.. hehehe.. sepah tu usah cakaplah.. kadang2 tu biar jer.. nanti2 baru kemas tapi xdelah sampai macam dalam gambar.. Saya dah jarang makan kat luar, terpaksa jer baru makan luar.. x sanggup berperang kat meja makan.. hehehe

    ReplyDelete
  9. hehehe Aida
    anak kita yg besar ni pun serabut gak..
    sebab yg besar dok nyakat yg kecik buat naik juga darah ummi :)
    apapun marah-marah manja mesti ada kan

    ReplyDelete
  10. gambar-gambar tu macam over sikit..

    ReplyDelete
  11. hahahah kelakar la gamabr dia..yo-yo je

    ReplyDelete
  12. hahaha tu anak yg hyper aktif tuu..
    anak xleh dimanjakan sgt nnti naik kepala

    ReplyDelete
  13. Kelakar semua gambar2 ni.. kena alert selalu kan.. macam2 leh jadi kalau kita lalai kejap je..

    ReplyDelete
  14. Hihihi adoi seksanya jadi mak ayah klu ikut situasi dlm gambar tu. Dah macam main combat2 pun ada ;)

    ReplyDelete
  15. Salam, hahahaha..kelakar pulak tgk semuanya..hihi

    ReplyDelete
  16. saya pula terbalik
    anak perempuan saya lebih aktif berbanding anak lelaki saya
    tangan jenis tak reti duduk diam
    tapi tak penah jadi macam situasi gambo di atas =)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)