Tuesday, June 30, 2015

PROGRAM JEJAK KASIH DI TENGAH-TENGAH LAUTAN ORANG ~ PERLU TINGKATKAN KESABARAN !

saya cedok gambo ni dari fesbuk saya...
sharing dari frens :)

gambo tu sebenarnya ada menunjukkan nilai yg positif & negatif.
dan kejadian dlm gambo tu sebenar dilakukan oleh kita semua!
termasuk la saya...

ramadhan kali ni saya x jejak kaki lagi ke pasar ramadhan.
mr.asben aje yg bantu belikan skit2 kuih muih pemanis mulut.
weekend ni rasa nyer nak gi la, amik mood skit kan :)
bwk anak2 bertiga... mesti kalut happy serabut hi hi hi...

dlm konteks pasar ramadhan ke, pasar mlm ke, pasar karat ke...
tiba-tiba tgh2 jalan tu terjumpa plak member skola.
10 tahun x jumpa, kan...
apa lagi ~ aksi salam peluk cium.
bertepuk tampar skit2... cium dulu baby yg member tu dukung (kalau ada la)...
usik dulu pipi anak da yg gebu (anak yg da besar skit la)...
dgn excited lupa dunia nyer kan...

tak perasan kita di tgh2 jalan hi hi hi :)
org lain yg terhenti dek kerana program jejak kasih kita tu, bengang aje :(
rasa nak marah, tak boleh nak marah, tempat awam.
nak ditegur, rasa hormat plak kat hak org...

serba salah...

tapi tu la kan, kita ni manusia biasa, terlupa!
so sesama la kita jaga hak org lain.
termasuk la kebebasan org nak bergerak ha ha ha :)
terutama bulan puasa ni, org nak cepat.
tak larat nak jalan2 lama2 sgt, tenaga kurang almaklum...

hari raya nanti adalah hari kita kunjung mengunjungi.
saya memang suka hati :)
masa ni la nak eratkan sillaturrahim. terbaik!!!


Photobucket

6 comments:

  1. hehe...betul sangat!
    banyak kali jumpa dan terjadi pada diri sendiri
    kadang bukan disengajakan tau
    terlalu teruja jumpa sahabat lama =)

    ReplyDelete
  2. betul lahhh heheee...shida pn selalu jumpa kwn2 lama kat bazar hehee :)

    ReplyDelete
  3. Hehe.. boleh nak jejak kasih.. tapi assalkan tak ganggu orang nak jalan je,,

    ReplyDelete
  4. situ pun dah nampak sikap tak peduli perasaan orang lain dan hanya mementingkan diri sendiri..

    ReplyDelete
  5. Haha.. saya tk ke pasar ramadan lagi.. tapi sifat2 yang dihighlight ni nampaknya biasa masyarakat kita buat..agaknya saya pun ada buat juga ni.. huhu..insaf

    ReplyDelete
  6. Pernah alami., di tengah bazar yg crowded dgn manusia,ada scene jejak ksih pula kat depan. Sabarrrr je la. Hikhik

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)