Wednesday, July 08, 2015

BERPANTANG SELEPAS BERSALIN ZAMAN TERKINI :-)

saya follow tradisional :)

saya follow tradisional utk 44 hari yg pertama :)

saya follow tradisional :)

saya follow tradisional utk 4 minggu pertama :)
pastu campur dah...

saya follow tradisional :)

saya follow tradisional :)

saya follow tradisional :)

saya sgt follow tradisional!
sebab seriau nak jalan laju :)

saya x follow :) ha ha ha...
air akar kayu tak sedap!!!
tapi makan jamu mustika ratu...

saya rambut pendek :)

saya follow tradisional :)

saya x follow :) sapu minyak urut panas...

saya follow tradisional :) guna mandian herba mustika ratu...

saya x follow...
mask pun saya x pakai!

saya follow tradisional :)
nak kurus cepat...

saya follow tradisional :) berurut...

saya x follow...

kesimpulannya...
byk juga tips tradisional yg saya follow :)
alhamdulillah...

uolls ?

Photobucket

12 comments:

  1. Salam. Saya pun still yg tradisional lg. X berani nk panggar pantang..hihi

    ReplyDelete
  2. Sue pun byk berpantang tradisional. Smg sihat la hendaknya smp ke tua insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gimme 5 sue...alhamdulillah sihat inshaaAllah

      Delete
  3. pilih tradisional
    yg akar kayu x mnm tp mnm juga air kunyit.ambil ephyra juga.pengasas ephyra kata blh mnm keduanya sbb ramuan asli.

    plis pakai jga sbb beli set tanamera ada. pakai mlm j la.pepagi pakai minyak anugerah hihi.sng sapu j.
    pilis suka jatuh la..bila kering

    alhamdulillah msh bf rania

    yg last aje xda buat. bertangas.
    yg lain semua buat.tradisional

    ReplyDelete
  4. aida...kita masih follow tradisional..

    ReplyDelete
  5. nak beli ephyra ye boleh whatsapp julia 013-6327333...julia boleh pos kan segera

    ReplyDelete
  6. rasa banyak yang follow tradisional tapi bengkung jer satu yang moden sebab c-ser x sesuai bengkung tradisional tu.

    ReplyDelete
  7. Saya banyak ikut yg tradisional.. mak yang jaga masa beranak 2 kali..jadi mmg tak la buat suka hati.. yang minum ais tu biasanya saya mula minum lepas 7 atau 8 bulan.. masa naim rasanya lagi lama saya pantang.

    ReplyDelete
  8. kite follow tradisional 90% kecuali yg minyak urut tu, hikhik~

    ReplyDelete
  9. saya masih tradisional, anak ke 4 haruslah berpantang bebetul, barulah suami sayang kekdahnya ;)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)