Wednesday, July 08, 2015

CABARAN RAMADHAN RAYA BY KATHY R'BAIN ~ NIAT PUASA :)


terlambat sehari nak join cabaran sis kathy :)
terlepas tarikh hu hu hu...
tapi nak join jugak!

#1 niat puasa
ni mesti la ~ apapun yg kita buat mesti nak kena niat, kan?
niat ni kalau lain-lain hal tak semestinya kena lafaz.
kita niat nak lakukan kebaikan, niat jer dlm hati da terus dpt pahala...
lom buat lagi tu :) alhamdulillah...


anak-anak saya, mr.asben da ajar niat puasa.
da niat utk sebulan & harian...
alhamdulillah :)

pengalaman diri sendiri nak share.
masa saya bebudak dulu la hu hu hu...
saya ingat lagi saya kata kan emak, "mak, ayang lupa niat mlm tadi la!"
emak pun jwb, "kenapa?"
saya reply, "ayang tak boleh puasa la kan mak sebab tak niat?"
emak kata, "mana ada? boleh aje puasa..."
hu hu hu saya sebeno nyer da tak larat nak puasa!!!
alasan utk berbuka la tu :) hi hi hi...
sib baik anak2 dara saya tak pernah plak setakat ari ni buat alasan yg sama!


Photobucket

6 comments:

  1. he he he, itu alasan cliche semua orang masa zaman kanak-kanak kannn?

    ReplyDelete
  2. sama jer alasan..hahaha. my nuha dah masuk hari ke sepuluh baru ingat niat puasa kot bhs arab tu..

    ReplyDelete
  3. dh tamat ke.
    mcm nk join juga
    ps: akak, saya rasa dh bg kat kotak.komen td alamatnya. ada dpat tak ?

    ReplyDelete
  4. Huhuhu alasan yg biasa digunakan ;)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)