Thursday, July 09, 2015

CABARAN RAMADHAN RAYA BY KATHY R'BAIN ~ JUADAH BERSAHUR HARI PERTAMA


saya & famili wajib sahur.
2 kali kot kami sefamili terlajak bangun ~ kul 5.15 pagi gitu!
ya Rabbi, kelam kabut saya lari ke dapur panaskan nasi & lauk...
hu hu hu...
sempat la kami semua makan, dgn pantas! alhamdulillah :)

saya x boleh x sahur.
dari zaman dulu kala.
if not rasa x sempurna puasa seharian tu...

#2 juadah bersahur hari pertama
aduhai, sis kathy... urat byk putus time bersalin 3 anak la.
tak ingat.
yg pasti saya bersahur kat umah mak mertua ~ seremban.
terbangun lambat and mak mertua da siapkan semua nya atas meja makan hu hu hu...
aduhai aida oii...
yg penting nasi dan lauk-pauk la...
just tak boleh nak recall lauk apa!

ingat lagi masa belajar kat uia dulu...
bersahur ramai-ramai dgn 3 lagi geng sebilik.
ada fren saya sorang tu makan sambil baring ha ha ha :) tapi maintain makan...
sahur sambil borak-borak hingga la azan berkumandang...
ceria di pagi-pagi.
lebih ceria bila 3 bilik yg lain pun dok jerit-jerit borak di antara bilik ke bilik.
ha ha ha sape belajar uia or pernah gi uia gombak, tau la camne style bilik nyer kan.
satu wing tu ada 4 bilik and 1 bilik ada 4 org.
masa tu bujang, tak sibuk dgn benda lain.
belajar aje. takde class tido... pastu gi beli makanan kat mana2. makan ramai-ramai...
seronok nyer zaman itu :) 


Photobucket

4 comments:

  1. Tq sis sebab sudi sahut cabaran... Hehehe..

    ReplyDelete
  2. haha..saya tak boleh bayangkan macam mana kawan awak makan sambil baring tu..kalau buat depan mak, mesti dah kena marah..

    ReplyDelete
  3. sahur ptama sy meriah....kwn2 tgk pic kt wasap kata mcm mkn tghari...hahaha tp lps tu xda dh cmtu...stakat sjenis lauk ja.sy x mkn nasi time sahur so utk suami je la

    ReplyDelete
  4. ekin xsahur xboleh kena sahur gak

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)