Saturday, July 04, 2015

KU SANGKA BUNGKUS BIASA, MEMANG RUPA BIASA TAPI BILA BAU NAIK...


nampak tak tu, betapa menarik nyer ?
lebih-lebih lagi dilihat oleh org yg seharian berpuasa.... aduhai!

ni la juadah berbuka saya & famili isnin lepas...
hi hi hi baru nak citer ekk... lambat load gambo le kisah nyer :)

alkisah nyer, sabtu tu naik KL berbuka kat umah kakak, bersama adik-beradik & emak abah.
memang meriah.
dok meriah sgt hingga lupa mau snap gambo kemeriahan kami 4 beradik :)

mlm tu kakak tak hidang pun ikan patin ni.
kita berbuka lain-lain juadah.
ahad pagi tu saya nak gerak balik ke melaka, kakak bekalkan sebekas sambal itam & sebungkus ikan patin.
ikan patin ni berbungkus dgn surat khabar lama.
kakak inform saya, dlm tu ada aluminium foil balut ikan patin.
boleh dipanggang or dikukus aje...
orait...

saya ingatkan ikan patin perap biasa-biasa aje la kan.
ptg tu saya tak panggang or bakar, saya kukus.
bila few minutes nak berbuka, mr.asben yg buka kan kat meja makan.
saya di wet kitchen, terhidu bau nyer....

alamak!

ya Allah ~ ikan patin masak tempoyak i tell u...
semerbak mewangi, bak kata akim & the typewriter !!!!
sgt la sedap... moist... cukup rempah ratus rasa pedas nyer...
puas hati saya & famili makan....
memang kegemaran kami sefamili la...

ha ha ha lom tanya kakak lagi dia beli kat mana.
tapi surely kat KL la.
nanti saya tanya dia ekk :) hi hi hi...

.... selamat berpuasa ari ni uolls :)
sape yg reti, masak la ikan patin masak tempoyak ni ptg nanti...
skang kan byk durian.
... tata !

Photobucket

5 comments:

  1. wahh seronoknya dapat bekalan lauk sedap tu..

    ReplyDelete
  2. Kalau bakar laaagi sedap. Itu namanya pais ikan patin

    ReplyDelete
  3. adehhh mmg menggugat iman bil abc post ni pepagi puasa...sendiri tanggung daaa hehehe...kat ofis umi ada Dr yg jual ikan patin tempoyak yg dah siap marinated...diorg yg dah try kata sedap, umi je la yg blum try...blum ada keinginan kot...insyaallah akan try sbb rasa cam terliur plak tgk pic tu huhuhu

    ReplyDelete
  4. wah..nampak sgt menyelerakan...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)