Monday, July 06, 2015

SESSI KETIGA MEMBURU, MEMBUAHKAN HASIL YG LUMAYAN :-)

tahun ni adalah tahun pertama saya start prepare for raya agak lambat!
if not dulu kala, sejak beraya dgn anak pertama, nurin, tahun 2005, preparation tu settle before ramadhan lagi.
hu hu hu :( inilah ibu yg agak serabut sebab before ramadhan da kena pindah opis!

apapun semua nya hampir selesai, walaupun lambat sudah!
semua nya serba sederhana...
utk anak-anak beraya nanti.

sessi pertama ~ memburu mencari baju raya kakak-kakak.
ke mydin, mitc ~ cari tudung & kasut. but failed! tak dpt hasil!
then, jalan kaki ke seberang jalan ~ pusat pakaian hari hari, mitc.
mau cari blouse / jubah kakak-kakak. sukses!
pusat pakaian hari hari tak le semurah yg saya sangka.
harga pakaian kat situ agak mahal la jugak.
but tgk jenis kain, jenis baju, kategori umur, ...
kena survey setiap inci kedai :) ha ha ha...

sessi kedua ~ ke jusco, last friday...
misi mencari kasut raya kakak-kakak & long pants.
kasut? sukses.
long pants? tak sempat ~ klik SINI utk citer lanjut...

and semlm sessi ketiga ~ mahkota parade :) lama nyer x dtg sini...

my boboiboy...
as usual, kecoh...
lari-lari... jerit-jerit... and kena marah, merajuk hu hu hu :)

sembunyi dlm kedai :)

tak lengah-lengah, terus ke parkson.
yes yes yes... byk offer baju kanak-kanak.
settle and sukses baju kasual utk izzat, my boboiboy...

terus ke bata plak ~ saya suka bata :) 
murah... selesa... cantik... sesuai...
kali ni tangkapan di bata sukses 200% sebab 4 kotak kasut berisi kasut baru berjaya di tangkap!
2 for ayah, 1 for ibu and 1 for izzat :)
mr.asben kena paksa beli kasut :) yahoooo i like!

4 daripada 6 psg kasut bata yg dibeli dan lom dipakai.
before raya kasut-kasut ni akan dipakai dah kot :)
mr.asben & izzat sudah pakai kasut raya after byr tadi :) 
sebab tu 2 kasut xde dlm gambo hu hu hu...
ada kat rak kasut sudah :)

utk raya jugak, sempat masuk kaison mahkota parade.
yahoooooo... da 2-3 bulan ngidam nak beli wallpaper kaison.
jadi kenyataan... makeover dinding utk raya :) in shaa Allah...
bilik kakak-kakak & satu dinding kat hal aje yg nak di wallpaper kan.
tak le byk...



skit skit kisah preparation raya aida's famili.
in shaa Allah ada sessi keempat nanti.
still ada keperluan raya nak dibeli...
next weekend, maybe :)
till then ~ tata !

Photobucket

18 comments:

  1. Replies
    1. memang best sgt2...
      anak2 pun happy :)

      Delete
  2. Cantik wall paper tu Aida
    Kita pun memburu sabtu lepas..baju + tudung dah selesai..
    kasut tunggu minggu depan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib la memburu.
      if not nanti x sempat.
      raya x meriah :)

      Delete
  3. perghh shopping sakan ni sis! Kita kasut raya tak cari lagi hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah aida da selamat...
      satu famili da settle bab kasut raya :)
      tu pun payah cari kasut yg sesuai dgn saiz yg ada :)

      Delete
  4. nampak cantik wallpaper tu..

    persiapan raya saya takde apa pun lagi.. huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbulan ngidam tu Rai.
      baru la dpt membeli :)

      Delete
  5. wah Eyda tak abis la shopping.. untuk diri sendiri tak siap lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat eyda...
      nanti abis saiz la, abis warna la...

      Delete
    2. itulah, mood nak shopping dah ke laut.. bab warna dah tak kisah, rembat jer apa yang ada..

      Delete
  6. Rasa lega bila semua dah siap prepare. Boleh tumpu ibadah 10 malam terakhir kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg utama skali semestinya.
      hati sudah lega :)

      Delete
  7. sy b4 ry dh setel bj anak.tggai bj melayu ja tu pon sbb k.ipar ckp nk buatkn

    ReplyDelete
  8. Tak buat apa pon lagi. Baru beli baju anak2 jer.

    ReplyDelete
  9. Belum beli kasut raya.. Siapkam anak2 je dulu..

    ReplyDelete
  10. bestnya shopping. lega rasa bila dah lengkap baju anak anak utk raya kan

    ReplyDelete
  11. sya pon pilih bata dr dlu suka sngat
    myb mak dh biasakan dr zaman skolah
    dr dlu smapi skrg sgt selesa dan puas hati.pakai sampai hbs hayat kasut tu.hahahah

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)