Friday, August 28, 2015

EMPAT PERKARA WAJIB BUAT DI LANGKAWI :)

last la entry pasal langkawi...
entry penutup.
perkara wajib bagi diri saya la :)
selain drpd berjalan-jalan tgk keindahan alam langkawi...
tiap kali gi, ni da jadi mcm wajib buat...


  • gi kedai jual gamat ~ beli minyak gamat :)


semua sedang meneliti tiap produk gamat.
pelbagai produk gamat dari minyak urut, minyak panas, balm, utk resdung, utk sakit urat, utk lebam-lebam, utk tenaga batin, utk tenaga luaran :)
pilih ajer la mana yg nak kan...
utk diri sendiri, utk org kirim, utg cenderamata nak bagi frens balik nanti...

saya beli ni aje.
tapi bukan la 3 botol.
dozen ler kan tiap jenis tu...
ada org kirim dan ada yg saya nak bagi famili :)

  • makan laksa

ni plak kedai laksa penarak ~ dataran lang.
abg pemandu bas yg rekomen.
ni paling hot di antara kedai-kedai yg lain.

mudah aje kalau uolls nak gi ~ before dataran lang tu ada deretan kedai makan.
gi kedai yg hujung sekali menghadap ke dataran lang.

dia x jual laksa aje.
byk lagi ~ tgk la sendiri menu nyer :)
sengkuang calit dia sedap !!!
lupa mau snap gambo, sudah abis la...

ni laksa nyer ~ sedap uolls !!!

then kali kedua, before balik kami gi makan laksa ikan sekoq di tepi airport.
wajib la kan makan kat sini...
ni kali kedua saya dtg sini, but gerai yg berbeza dari pertama kali saya dtg.

laksa ikan sekoq :)
but yg gerai dulu lagi sedap dari gerai ni...
but ok la.
makan laksa tepi laut ngadap gunung mat cincang :) terbaik...

  • beli coklat

 ni separuh dari yg saya beli...
selebihnya da masuk perut di langkawi dan di rumah :)
alhamdulillah.
berat coklat yg saya beli lebih kurang 8kg - 10kg tau.

  • beli fridge magnet

 


 ni aje saya beli kali ni.
4 keping utk diri sendiri & 2 keping nak kasik adik :)
saya lom ada lagi fridge magnet gini dlm koleksi...

itu aje la uolls...
memang wajib la kalau saya adalah saya ke langkawi...

Photobucket

10 comments:

  1. aidaaaaa bestnyaaaa...rasa nak terbang ke langkawi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best :)
      ada offer fly ke langkawi dgn airasia next year tau...

      Delete
  2. Seronoknya Aida pergi Langkawi! Gamat dan coklat masuk senarai wajib beli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ?
      tu la tema utama pulau langkawi...

      Delete
  3. Perghhhh laksaaaaaaa! i is minat laksa selepas char kuey tiow hahaha. Sedapnyeeeee

    ReplyDelete
  4. pergi jugak kedai gamat yg sama..kat rumah ada 2 dozen lagi minyak gamat tak guna... huhuhu..

    ReplyDelete
  5. wah..laksa ikan sekoq..rasa nak buat laksa je hari ni..ehehhe

    ReplyDelete
  6. laksa itu sungguh menggiurkan dan coklat DAIM itu sangat menggoda...

    ReplyDelete
  7. bab coklat mmg win la akak.
    dkt 8kg tu.. hihihi

    ReplyDelete
  8. patutlah asal org g langkawi je bawa balik gamat..hehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)