Tuesday, August 25, 2015

ISLAND HOPPING PART 2 : TASIK DAYANG BUNTING


dari pulau beras basah & pulau singa besar, kami terus ke tasik dayang bunting.
wajib la kan ke sini...
ni kali kedua saya ke sini, alhamdulillah...
byk sudah perubahan berbanding dgn 2010 dulu...
  • jeti pun da cantik, dari jauh meriah nampaknya
  • masuk da berbayar ye uolls ~ RM2 sorang
  • da ada entrance rasmi before nak ke tasik dayang bunting tu, di mana RM2 tu kena dibayar
  • kat area tasik tu pun da ada kolam utk dewasa & kanak-kanak ~ ni bagi yg gerun nak terjun direct ke dlm tasik :)


kalau diikutkan kat papan tanda ni ~ entrance fee RM5.
skang ni promosi la hanya RM2 aje :)


entrance yg sungguh cantik...
ingat lagi dulu time saya dtg dgn famili tahun 2010, sini kawasan hutan lagi.
lapang... tempat monyet berlegar-legar.


naik dulu tangga.... fuhh!

pastu turun plak... ke tasik dayang bunting :)


kolam khas utk kanak-kanak...

kolam khas utk dewasa :)
lepak jap...

ni main air jap kat tasik...
takde ikan plak berlegar-legar...
sejuk !!!


alhamdulillah, after 2 jam 30 minit kami lepak di tepi tasik...
officers lelaki puas terjun & berenang beramai-ramai.
enjoy !!! release tension tak dpt balik umah da seminggu :)

time to go back la...

stop jap tepi laut...
melihat dayang bunting :)
uolls nampak ?
dari kanan ke kiri ye ~ kepala ke kaki...

sampai sudah ke jeti...
masa jalan-jalan da abis.
back to class tomorrow.

kelaparan....
makan maggi cup panas-panas kat kafe :)
terbaik...


Photobucket

7 comments:

  1. Salam singgah dr nieyl =)
    InsyaÁllah dalam plan ke sana hujung tahun nie =)

    ReplyDelete
  2. satu pengalaman yang menarik ni aida, kak ana tak pernah sampai lagi langkawi :(

    ReplyDelete
  3. Tiba2 rasa cam seram part "tengok dayang bunting terbaring tu' heee

    ReplyDelete
  4. Bila la dapat jejak kaki ke langkawi ni..

    ReplyDelete
  5. bila laa nak jejak tasik dayang bunting nih.. tak pernah sampai lagi..

    ReplyDelete
  6. Belum ada rezeki sampai ke tasik. Tapi setiap kali tengok dayang bunting, setiap kali tu rasa excited :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)