Thursday, August 27, 2015

ORIENTAL VILLAGE LANGKAWI ~ MEREHATKAN MATA NIKMATI KEINDAHAN ALAM


khamis ptg ~ ke SINI dan SINI...
jumaat ptg ~ ke SINI...

memang da kami plan ramai-ramai, sabtu tu nak jalan-jalan lagi.
jalan ke mana?
wajib la gi naik cable car @ SkyCab langkawi :-)
pastu nikmati keindahan alam di atas SkyBridge...

nun tuuuuuhah di atas tu.
gunung mat cincang...
berkabus di puncak gunung :)

kami sampai seawal kul 9.30 pagi. cuaca terbaik!
majoriti nak naik skycab.

and saya salah seorang yg tak naik skycab !!!!
sudah-sudah la... pengalaman naik skycab (entry di SINI) buat saya serik nak naik utk kali kedua :( hu hu hu...

saya and a fren lepak kat bwh ajer la.
tunggu frens yg lain turun hu hu hu...
kami berdua lepak-lepak aje la kat bwh :)


bagi ikan makan :)

amik-amik gambo :)

langkawi geopark kilim ni kami x sempat gi kot kali ni...
next time gi dgn famili ajer la :)


ni baru buka...
entrance fee RM30 (dewasa) & RM20 (kanak-kanak)
kami x masuk pun...
kalau ada anak-anak baru la menarik :) kan?


kami berdua decide lepak kat cafe aje.
layan teh tarik, wing goreng & fries rangup.
tepi tasik...
pandang gunung...
fullamak... indah... rehatkan mata & minda seketika.
lari dari kesibukan rumahtangga...
lari dari kesibukan pejabat...
lari dari kelas kursus :)

oriental village, langkawi ni memang satu tempat terbaik utk spend dgn anak-anak seharian.
ada byk benda menarik la nak buat kan :-
  1. SkyCab
  2. SkyBridge
  3. 3D Art Museum
  4. ada few adventure games ~ darat & atas tasik
  5. ada byk kedai jual cenderamata
  6. ada kedai makan nasi arab
  7. ada food court

kat bwh ni saya share gambo lama la dari entry terdahulu di SINI...





p/s: masa menaip entry ni, saya da kat home sweet home.
       flight mlm td kul 8.20 from langkawi to klia2.
       kul 11.30 mlm da sampai umah :)
       izzat sambut depan pintu... Allahu Akbar! syukur alhamdulillah...
       sedang mengemas beg... memasukkan coklat ke dlm fridge :)
       amik masa jap update blog ler kan...

cari makanan sunnah utk pemakanan harian ? 
klik box kat bwh ni skang jugak ekk :)
Photobucket

10 comments:

  1. cantiknya pemandangan di sini...ala-ala english plak dah hehehe

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaaa gie langkawi.....boleh shopping manyak2 :)

    ReplyDelete
  3. seronok baca entri aida, bila lah kak ana nak sampai ni adoii :)

    ReplyDelete
  4. cantiknya kawasan oriental village ni...

    ReplyDelete
  5. bestnya.. dah 3 tahun tak ke sana.. anak-anak pun belum berpeluang ke sana..

    ReplyDelete
  6. cantiknya! air pun jernih aje
    sonoknya kalau dapat pergi =)

    ReplyDelete
  7. Cantik ye tempat ni. 3D Art Museum tu kalau bawak anak2 best!

    ReplyDelete
  8. Nampak bersih dan berjaga tempatnya :)

    ReplyDelete
  9. tak dapat nak pusing2 kat oriental village haritu.. dpt pi sky bridge je..tu pon dah hujan.. turun je baju dah basah lencun..tak dan nak jalan2..rugi

    ReplyDelete
  10. bestnya kak. jjah xpernah sampai langkawi lagi..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)