Tuesday, August 04, 2015

SAYUR BABY TUMIS AIR


bukan manusia or haiwan aje ada baby, sayur pun ada baby.
saya sgt suka beli sayur baby pakchoy.
segar bugar... kembang kembang daun nya...

mudah nak masak nyer ~ cepat...

bahan wajib ada :-
  • bwg putih ~ ketuk skit
  • sos tiram ~ secukup rasa
  • garam ~ secukup rasa
extra ~ ada udang beberapa ekor.
frankly speaking, saya suka letak udang bila tumis sayur.
tumis skit lebih kurang ~ letak sayur baby.
air skit sesuka hati nak kuah byk mana.
kacau skit lebih kurang ~ siap...

sayur baby tumis air ~ masak utk skali makan :)

anak-anak dara saya 'paksa' makan.
skit pun jadik la... but, kuah nyer tu memang abis!
tak mudah nak ajak anak-anak makan sayur.
anak-anak dara saya makan sayur tgk keadaan.
kekadang makan, kekadang tak makan hi hi hi...
ok la tu dari tak makan langsung, kan?

Photobucket

13 comments:

  1. Singgah pagi....
    nieyl suka bby kailan =)

    ReplyDelete
  2. menyelerakannnn .....ni kalau ada ikan goreng bercili ni perghhhhh! hehe

    ReplyDelete
  3. ila pun suka mkn sayur ni.....budak sekarangkan...susah betul suruh mkn sayur.. tp makan sup dr sayur tu pun dah ok dah...zat sayur masuk dlm sup dia

    ReplyDelete
  4. kita pun suka ratah pun jalan kalau macam ni :)

    ReplyDelete
  5. Sedapnya.. Kathy memilih juga nak makan sayur. Tapi sayur ni kathy suka.

    ReplyDelete
  6. Sayur sedap abg ekin x suka sayur

    ReplyDelete
  7. saya pun selalu masak sayur simple2 macam ni juga.. =)

    ReplyDelete
  8. sedapnya.makan dgn nasi hirup kuah.

    ReplyDelete
  9. saya suka juga makan sayur ni
    cuma saya tak letak udang
    anak dara saya suka makan sayur, tapi yang bujang
    paksa pun dia tak nak

    ReplyDelete
  10. Anak2 kita kalau sayur memilih sket.

    ReplyDelete
  11. fav ayu ni kak aida
    mula2 tgk tajuk igtkan baby pny sayur
    hehehe rupenya baby pakchoy ye

    ReplyDelete
  12. sedapnya..rasa nak buat juga je..hehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)