Wednesday, September 30, 2015

EXPERIENCE @ KIDZANIA ~ Z.MART, KARATZ JEWELLERY, KPJ A&E ROOM & POSLAJU

... bersambung lg kisah di kidzania :-)
kalau terlepas sudah ~ PART 1 dan PART 2...

Z.MART
after da excited jadi reporter, da ibu pun frust sebab x dpt tgk kakak2 ...
jom la kita jadik cashier kat supermarket.
happy anak2 time tu. 
and kebetulan, xde plak org yg beratur :-)



here boleh pilih satu di antara 3 ~ cashier, packer & shopper.
but shopper kena byr 6 kidzos.
cashier & packer bekerja and dpt gaji 8 kidzos.

nurin sedang training jadik cashier...

syuhada plak memang bersungguh2 nak jadik shopper.
dia nak tolak troli kecik tu :-)
ok la dik...

syuhada and shopper yg lain diberikan satu list brg utk dicari.
ada la dlm 8-10 brg.
list mereka berbeza-beza saya tgk.
and syuhada adalah shopper pertama sampai ke cashier :-)

confirm la syuhada ke kakak nurin. 
and here memang fun tgk mereka.
tercari-cari item utk di scan harga.



cute... fun... interesting!
puas hati anak2 kat sini.
and ibu pun rasa lega sebab dpt tgk anak2 beraksi secara live.
tadi kan da frust hu hu hu...

KARATZ JEWELLERY
next jom gi shopping brg kemas ye anak2.
reward diri anda dgn buat bracelet.


sini kena byr 10 kidzos sorang...



actually xde la buat sgt pun... 
just anak2 diberi kan a set of pearls and masukkan kat tali yg da disediakan atas meja.
pilih sendiri ikut suka ati.
da siap, bagi pada worker kidzania tu and dia yg ikat kan...

again ibu snap gambo view centre of kidznia town.
time ni da sarat dgn org dah!

ni exactly kat tgh town, a building and boleh wall climbing.
tanya gaks anak2 nak x?
diorang malu :-)

and maaf, lupa la plak nak snap gambo bracelet diorang.
ada kat umah... takpe la. tak penting.
up kan entry ni lebih penting :-)

KPJ SPEACIALIST HOSPITAL ACCIDENT & EMERGENCY ROOM
ok kalau td kita ke surgery room, now, kita ke a&e room.
sini patutnya ada 2 patients and 4 paramedics.
but semua 5 org nak jadi pramedics.
so, 1 aje patient.
ok la... and prosedur pun x byk sgt.
diorang diberi explaination pasal alat-alat and camne nak selamat kan org.

di sini tak kisah la paramedic or patient, akan dpt gaji 8 kidzos.

ada ambulan cute lagi kat depan tu.
but x jalan pun hu hu hu...



POSLAJU COURIER SERVICE
dari awal2 syuhada da mentioned nak jadi posmen.
tapi sekali kami lalu tadi ramai plak yg beratur. tak jadik la.
kali ni kebetulan, takde org and terus la saya suruh diorang beratur.

di sini gaji nya hanya 10 kidzos ye anak-anak :-)



sessi penerangan dulu.
kakak2 join dgn sorang anak lain yg dtg solo.
bertiga satu group.

misi collect parcel utk di poslaju kan dari airasia.

happy faces :-)

ibu pun happy :-)
sgt happy!

Photobucket

5 comments:

  1. mana tak happy banyak benda diaorang boleh buat kat situ.. macam dunia diaorang laa..

    ReplyDelete
  2. Wah.. sukanya tgk anak2 aida seronok kat sini.. salah satu tempat saya nk bawa naim pergi ni, tapi rasanya 5 tahun dia tak bpe seronok lg, tahun dpn la.. bg besar sikit baru berbaloi bayar masuk kan..

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat g sini.. seronok la budak2 ni kan

    ReplyDelete
  4. Memang berbaloi betul bawak budak2 ke mari kan. Banyak betul benda yg mereka boleh explore :)

    ReplyDelete
  5. haila...sonok plak tgk.rs sndiri pon nk try

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)