Tuesday, September 08, 2015

KISAH THISTLE PD BERSAMBUNG LAGI ~ TAK CUKUP 1 MALAM :(

maka nyer, meneruskan kesinambungan entry SINI ~ part 1 :)
ptg khamis tu saya join mr.asben & anak-anak lepak di pool.
melepaskan rindu pada diorang...


then, ajak la kak nurin ke pantai.
izzat & syuhada x nak ikut...
memang cantik view hotel ni yg bersambung dgn pantai...

sebelah kanan tu ternampak sesuatu yg menarik...
belakang tu berkabus sebab KKM sembur nyamuk aedes !

giant dam ular & dam haji :)
menarik... 
but tak la dpt main nyer...
org sedang sibuk sembur menyembur kat situ....
jom kita lari ke pantai !!!

ada satu small pool bebetul sebelah pantai...


berlenggang-lenggang kangkung kak nurin ke pantai...
sebeno nyer di takut nak ke pantai sorang.
si ibu ni hah berbaju keje, so tak kuasa la nak ke pantai tu hah...



nurin pun x brape sporting nak mandi laut sorang-sorang.
terus di ajak nyer saya naik balik ke pool...
ok la kak... ibu baru nak relax menikmati keindahan alam buana hi hi...


sungguh terjaga rapi...

kan kat part 1 ~ SINI ~ saya ada citer pasal bilik movie ni...
rupanya anak-anak saya da lepak sini siang hari khamis tu.
mr.asben wassap gambo diorang selepas kami balik umah...
selesa sungguh kan...



ok... jumaat pun tiba.
pagi tu saya ada kelas.
anak-anak lepak dgn mr.asben.

nak dijadikan cerita sedih ~ hujan !!!
anak-anak x bleh nak mandi pool kan ?
saya sungguh sedih hati masa dlm kelas tau.
sian anak-anak, mesti diorang keboringan dlm bilik...

10.30 pagi waktu minum pagi, saya gi bilik.
rupanya nurin & syuhada dilepaskan oleh mr.asben ke pool.
hujan x brape lebat... gerimis mengundang aje.
ok la... mr.asben pantau diorang dari bilik.
sebab izzat tak dibenarkan turun oleh ayah nyer... sian !


dua gambo ni yg mr.asben snap dari bilik.
kakak-kakak da boleh di harap jaga diri satu sama lain...
da boleh berenang :)
tapi kejap aje la...
kena turun pantau jugak :)

maka, berakhir la 1 mlm aje stay di thistle pd ni bersama anak-anak.
dpt la juga akhirnya bwk mereka holiday 2 minggu school holiday ari tu.

sambil ibu kemas, packing nak check out, anak-anak lepak luar.
makan roti...
minum air kotak laici...


bye... ada bajet, kami dtg lagi ye...

sekian je entry saya pasal short vacation yg ditanggung kerajaan ni :) ha ha ha...
1 mlm aje...
tak cukup 1 mlm ~ mau tambah tapi thistle pd fully booked weekend tu.

takpe... lenkali la anak-anak...

Photobucket

8 comments:

  1. serius thistle antara hotel terbest utk anak-anak!

    ReplyDelete
  2. Seronok nya dapat bercuti.. misi mencari tempat bercuti ni hihi tq for sharing


    Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom jom holiday.
      19sept ni start cuti skola :)

      Delete
  3. Best nya..Walaupun 1 malam tp keseronokan tu tak perlu kira berapa malam..kan?

    ReplyDelete
  4. bestnya!!! klu anak2 tau sure suh gi sini

    ReplyDelete
  5. memang mahal kat situ. kalau berholiday ngn family 1 malam pon x cukup kan?? hehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)