Tuesday, September 01, 2015

MENYERTAI PERBARISAN DI HARI KEMERDEKAAN ~ KAMI SUPPORT AYAH (PART 1)


alhamdulillah...
malaysia masih aman...
malaysia negara demokrasi.
moga segala ketidakfahaman, ketidakbetulan ~ diselesaikan dgn penuh profesionalisme :)

jam 9.30 pagi kami da sampai di hang tuah mall.
dijangkakan perbarisan hari merdeka berakhir di sini.

dari kiri:-
saya, adik & kakak sulung

yes... nak beritahu semua org bhw kami 3 beradik sambut merdeka di jalanan.
bw anak-anak semua tgk perbarisan kemerdekaan.
kami 3 beradik ni sesungguhnya tak pernah pun attend mana2 sambutan kemerdekaan sebelum ni tau! ha ha ha...
and tahun ni attend pun ada sebab :)


akhirnya kontinjen-kontinjen perbarisan sampai ke hang tuah mall :)

hokey, lupa nak inform.
perbarisan ni bermula dari dataran pahlawan ~ dekat kota a'famosa, banda hilir.
bergerak ke jalan bendahara and ke jalan hang tuah ~ berakhir di hang tuah mall.

juara FAM league ~ melaka united usung trofi yg dimenangi sabtu lepas :)
mengalahkan perlis fa 3-2...
go melaka go !!!


kat bwh ni semua adalah kontinjen feveret saya.
sebab baju diorang kaler bendera !!!
kreatif... bersungguh-sungguh...







sgt cantik, kan?
yg lain-lain ada yg berbaju batik, berbaju korporat, berbaju melayu...
kalerful...
ada jugak anak-anak pakai baju persatuan beruniform :)

ni student mr.asben ~ ilp

opis ibu, bak kata syuhada :)

akademi kastam :)

ni menarik jugak...
persatuan ketua-ketua kampung / sidang negeri melaka.
otai-otai :)
maintain gagah tu !!!


matahari sudah naik...
da hampir kul 11 pagi ni :)



kontinjen di bwh ni la yg kami tunggu :)

tu dia...
yg baju kotak-kotak oren tu.
yg hensem tu ~ my mr.asben :)


mr.asben & adik ipar join kayuhan basikal klasik...
masuk la dlm perbarisan sambutan hari merdeka ni :)
join dgn kelab basikal tua kg. batu berendam...

kebanggan malaysia :)

abis dlm lebih kurang jam 12.30 tghari...
terus kami balik umah...
mr.asben & adik ipar sambung berbasikal ke checkpoint mereka di batu berendam...

anak-anak keletihan...
ptg semua nya pengsan ketiduran :)

kurang gambo izzat, kan?
izzat kurang sporting skit.
berdukung aje keje nyer dgn si ibu ni.

Photobucket

12 comments:

  1. sekali jer pernah masuk perbarisan yang opis nyer..

    ReplyDelete
  2. meriah betul... nak join jauh sangat... yang dekat2 sini tak da pulak...

    ReplyDelete
  3. meriahnya..selamat hari kemerdekaan aida :)

    ReplyDelete
  4. seronok kan dapat bawa anak-anak tengok sambutan kemerdekaan..

    salam blogwalking: www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  5. saya ada pergi juga peringkat negeri punya
    tapi tak dapat snap sedekat cam aida ni
    cantiknya gambar =)
    tapi saya seronok tau, pengalaman pertama

    ReplyDelete
  6. alaaaaaaaaa...tahun ni tak dapat pergi Dataran Merdeka...huhuhu

    ReplyDelete
  7. wahh bestnya!! saya kalau ada peluang pun teringin nak join aktiviti cenggini, meriah nampaknya ;)

    ReplyDelete
  8. sronoknya...
    hr tu igt nk p gak tp anak demam pstu cuaca jerebu truk so x jd la

    ReplyDelete
  9. salam merdeka Aida..ehh Aida dan suami muka sangat seiras...itulah nama nya JODOH kan hiksss

    ReplyDelete
  10. Wah.. seronoknyq dapat tengok perarakan merdeka depan mata.. saya terfikir juga nak pegi ke dataran merdeka, tapi agak malas bersesak dengan kes bersih masa tu, kot ada apa2.. mungkin tunggu bila anak2 besar sikit nnati

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)