Saturday, September 05, 2015

RONDA PASAR KARAT ~ LEBUHRAYA AMJ DI HARI AHAD :)

salam sabtuday :)
ke manakah frens semua weekend ni ?
moga semua sihat selamat dan ceria ye...


nak dijadikan citer, ahad lepas (30 ogos) saya adik beradik ke pasar karat.
lokasi nyer ni di lebuhraya amj ~ melaka muar.
kalau dari muar nak ke melaka, ia di sebelah kiri.
memang sgt obvious la, memang tepi jalan aje.

yes... adik ipar saya pengumpul brg antik ~ brg klasik.
and sini salah satu tempat yg pada saya best bagi pengumpul brg2 gitu.
byk pilihan...
but harga ~ kena pandai tawar la.

izzat asyik dgn motor besar tu :)
agak lama dia berdiri sorang kat situ.

mr.asben tercinta melepaskan keinginan :)







bagi saya yg baru pertama kali gi pasar karat, memang mcm2 brg lama boleh tgk sini.
saya ni kiranya level retro la jugak kan.
sebab lahir di penamat tahun 70-an.
ada juga brg2 zaman saya sekolah dijual kat sini. nostalgia !

maap x dpt nak snap gambo brg satu-satu.
dok kawal izzat yg berlari-larian ke sana ke mari.
karang jatuh brg antik, pengsan ibu ayah nak membayar.
pastu pasar karat ni tepi jalan besar ~ takut la plak izzat terjah ke jalan raya.
alahai...
maap ye...

pasar karat ni akan dibuka secara 100% pada hari ahad ye.
hari lain sesetengah kedai tak buka.
oleh itu, pergi la ke pasar karat muar ni hari ahad.
menarik :)

Photobucket

7 comments:

  1. Assalamualaikum...
    Salam ukhuwah...
    Uih memang betul2 pasar karat ni...byk brg2 lama...

    ReplyDelete
  2. Macam best je pasar tu..mesti banyak barang nostalgia

    ReplyDelete
  3. betol2 berkarat ni...mcm menarik saja.....

    ReplyDelete
  4. uniknya pasar karat dia
    macam pasar dalam cite lama dulu kan
    banyak ye barang-barang antik diorang jual
    harga murah ke aida

    ReplyDelete
  5. Dulu masa saya duduk di melaka ada aatu kedai ni jual brg lama juga... dkt persimpangan duyong... tapi kedai tu kecik sikit... tepi jalan jugak... pasar karat ni nampak besar tempatnya...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)