Sunday, September 06, 2015

SAYA SHARE PETUA ~ PENAT URUS RUMAHTANGGA

alhamdulillah...
hari ahad yg aman & damai.
nikmat Allah yg kita harapkan.
dpt dok umah, bersama-sama anak-anak yg sihat & cerdas.
apa lagi nak, kan?

dari semlm hingga tghari ni ~ kami ber4 di rumah.
mr.asben out station. jap lagi sampai la tu :)
in shaa Allah.

operasi di rumah utk 2 ari ni :-
  • semlm kakak-kakak diminta utk kemas almari baju ~ asingkan baju-baju yg da x muat. utk ibu pilih mana nak buang & mana nak sedekahkan
  • ibu concentrate masak, cuci baju & lipat baju
  • mlm & awal pagi tadi ~ kakak-kakak buat latihtubi maths
  • jap tadi, abis aje few maths worksheets, kakak nurin diminta utk gosok baju skola. alhamdulillah, assistant masih dlm training :)
  • izzat ? dia berada di mana ibu berada termasuk la berdiri atas bangku sebelah ibu sewaktu si ibu ni sedang siang ikan :) ... terpaksa izinkan sebab larangan izzat layan tab semlm. pagi ni, diberi peluang izzat layan tab sehingga bateri tab tu abis. then? kembali la dgn aktiviti sesuka hati dia :)
ptg ni dah ada sesuatu surprise utk kakak-kakak.
tak inform diorang lagi sebab takut-takut tak jadi.
hi hi hi in shaa Allah...
moga cuaca mengizinkan la ye.

kalau da nama nyer ibu ~ semua di atas tak asing lagi kan.
sama aje rutin mana-mana ibu.
ibu bekerja ke... surirumah ke... bisnes online mom ke...
anak ramai lagi la byk rutin nyer :)

petua ni lalu kat timeline fb saya lagi :)
share sini... utk diri sendiri dan semua frens yg sudi landing kat entry ni.



ibarat saya ni hah, bila keje jauh...
sehari 160 km pergi balik.
Allah je Maha Tahu betapa nyampah nyer nak gi keje tiap pagi.
tapi apakan daya... amanah.

bila sampai umah lewat ptg, rutin rumahtangga spt biasa.
tak kira la keje dekat ke keje jauh ke.
rasa nyer nak seru aje extra tenaga dari mana-mana.

melintas pula petua ni di timeline fb.
tu yg share sini.
utk diri sendiri dan frens semua yg sudi singgah sini :)

khasiat menambah tenaga utk ibu-ibu, in syaa Allah !
Photobucket

5 comments:

  1. memang bila kena gi kerja jauh..boleh stress dibuatnya. Saya amalkan minum air madu kelulut setiap pagi....alhamdulillah tenaga tambahan..dgn izinNya jua

    ReplyDelete
  2. yelah kan, kalau jadi isteri dan mak ni
    tak banyak, mesti ada sikit rasa penat tu
    apapun nice sharing ye aida

    ReplyDelete
  3. Wah, ada surprise apa tu?! Hehehe mesti plan baik punya tu!...

    ReplyDelete
  4. Jadi isteri mmg penat tambah klu isteri yg bekerja..blk umah nk uruskan anak2 dan rumahtangga lagi..
    Terima kasih yer aida..nice sharing :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)