Thursday, October 08, 2015

AYAM PANGGANG DI DALAM TAMAN DAUNAN SEGAR


dinner 2 hari yg lepas kami anak-beranak :-)
saje je hias gini ~ mau bagi anak-anak semangat makan !

idea da abis pe nak masak.
gi beli brg, sambil tgk brg, sambil fikir...
jamu mata sambil dlm kepala dok fikir ~ pe nak masak?
timbul la idea.

beli 3 peha ayam.
salad campur 1 pek.
beli juga few others brg masak la utk 2-3 hari nak masak :-)

3 peha tu saya perap dgn bahan2 ringkas 1 hari :
  1. tumbuk halus 10 ulas bwg putih & 2 inci halia (saya suka byk!)
  2. titik 3 btg serai
  3. minyak bijan
  4. sos tiram
salad tu guna resepi kakak saya di SINI but kali ni salad saya kurang brg :-) ha ha...
  1. madu xde
  2. cheese parut xde
  3. ayam goreng xde ~ sebab da ada ayam panggang kan :-)
so sampai aje rumah, ptg selasa tu terus kuar kan ayam yg da diperap.
panggang dgn pemanggang ajaib, agar ayam tu nanti sedap ajaib!
panggang dgn api yg sederhana :)

then, sementara ayam sedang dipanggang, cuci-cuci salad.
potong 1 biji lemon.
gaul-gaul la salad dgn air lemon & minyak zaitun.

alhamdulillah :)
selamat dihabiskan oleh kami sekeluarga.

Photobucket

16 comments:

  1. alahaiii..kenapa la pi tgok entry ni time dah petang2 ni...lapar rasanya dah ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha... xpe. Ptg da dekat waktu dinner.
      ok la tu :-)

      Delete
  2. Assalamu'alaikum, Aida,
    Maaf baru sempat menyinggah ke mari.
    Ya Allah, terliur sangat tengok ayam panggang, Aida. Resepi sihat ni :)

    ReplyDelete
  3. alahaii..tergoda betul nengok ayam ni... sedappp nya lah Aida..:)

    ReplyDelete
  4. Sedapnya! tak pernah lagi masak camni

    ReplyDelete
  5. Nampak menyelerakan...meleleh air liur..heeeee

    ReplyDelete
  6. mak ai aida! nampak sedap! lapo dibuatnya!
    bagi sini sikit =)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)