Tuesday, November 10, 2015

I AM A LONER :)


yes indeed ...
the truth ...

"... the more people I meet, the more disappointed I am ..."

saya ni tak la brape pandai bercakap tau.
ada time org kata saya ni sombong. no no no.... just saya x brape pandai create conversation.
menurun dari my beloved emak.
and and and... terturun plak kat nurin, anak dara sulung saya :)
and berkahwin dgn mr.asben yg lebih kurang gitu juga hi hi hi...
deep in my heart, saya prefer bersendirian. kecuali dgn org2 tertentu.
but different situation dlm bekerja, saya akan tak malu bertanya.
sape pun, tak kisah la abg despatch ke, abg drebar ke, akak chief clerk ke... semua saya bertanya.
sape aje yg relevan dgn kemusykilan saya :)


p/s : kekadang kalau nak difikirkan, buat pe la ekk nak ramai kawan when most of them
       adalah kawan yg makan kawan ???
       buat pe la kita nak kejar populariti apabila hakikatnya orang tak nampak pun apa yg
       kita sumbangkan ???
       lebih baik kita dok diam-diam, buat apa-apa yg kita rasa kita bagus sendiri-sendiri...
       tak kacau orang... orang tak kacau kita... and hati kita pun gembira dgn hasil kerja kita :)

Photobucket

9 comments:

  1. kadang-kadang diam tu lebih baik, kan kak? :D

    ReplyDelete
  2. saya pun lebih kurang macam tu..daripada makan hati dengan kawan yg macam2 ragam lebih baik kita have fun dengan orang yang betul2 boleh ceriakan hidup kita..

    ReplyDelete
  3. Kadang terlalu nak jaga hati org, hati kita sendiri merana.. so, baik kita buat hal kita, tak kacau hal org kan.. janji kita happy dan teruskan hidup dgn baik...

    ReplyDelete
  4. Saya pun lebih selesa punya kawan yang sedikit tetapi betul2 kawan susah senang daripada ada ramai kawan yang makan kawan, yang paling pantas angkat kaki bila kita ada masalah :)

    ReplyDelete
  5. saya pun orang biasa label saya sombong...hehe
    sebab saya pun jenis tak suka memula perbualan dengan orang tak kenal
    tapi kalau dapat saya bercakap, kebiasaannya non-stop =)

    ReplyDelete
  6. Kekadang berdepan dengan orang talkative sangat pon payah jugak... Takut tersembur2 air liur... Bersederhana much better.. He He He.. Cari kawan macam cermin... Bukan duit syiling...

    ReplyDelete
  7. Kena kuatkan semangat ya.. saya pernah juga fikir serius pasal isu ni.. rasa kawan saya selama ni tak hargai saya. Rasa macam2 la.. bila lapang dada, okje.. insyaAllah Allah maha mendengar.. semua yg baik2 pasti jadi ..

    ReplyDelete
  8. akak dekat ofis ni biasanya sorang2 je, bukan tak mahu bercampur, tapi bercampur dalam perkara tertentu je..dilabel sombong dan garang tu biasa juga...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)