Monday, November 16, 2015

IBU AYAH DATING :) TRULY TWO. CAFE


anak-anak di KL dgn atok uwan.
so semlm ibu ayah dating la makan-makan & tgk wayang citer james bond.
nothing to story la pasal james bond ~ ibu tido zzzzz :) ha ha ha... tak minat la james bond.
and mr.asben kata boring! action nyer lambat and x byk.

nak citer la pasa dating makan dessert di truly two cafe.
lokasi cafe ni senang aje ~ pusat niaga bukit baru, sederet dgn kedai nasi arab hadramawt.
kena nasi arab tu memang happening la kan. and cafe ni sederet, dlm 4-5 pintu bersebelahannya.


ia adalah konsep vendor butik.
and kena beratur amik no giliran. tu la no kami...
kena tunggu dlm 8-9 no giliran lagi. ok la...
sempat la kami solat maghrib dulu. masjid belakang aje :)
tak la besar sgt tempat makan nya. kat luar ada disediakan khemah ruang menunggu.




kena order dan bayar terus di kaunter.
kejap aje menunggu... sambil tunggu sambil la saya tgk diorang buat dessert tu kat bar tu hah.

ni mr.asben punya.
RM17 ~ lupa la plak nama nyer.
bwh ada coklat kek. atas tu ada dlm 4-5 scoop ais krim coklat.
sedap nyum nyum nyum :)

ni saya punya ~ NUTTY BROWN ANNIE.
RM17 jugak...
peanut milkshake. kat luat tu ada biskut berkaramel dgn peanut butter.
ada brownies coklat yg begitu rich dgn rasa coklat nyer...

memang dua laki bini ni menikmati la kedua2 dessert yg marbeles ni.
setiap sudu dan setiap sedut tu amat la nikmat!
sesekali makan gini, memang la sedap... selalu tak boleh la oii... mahal tu!
ha ha ha ha...
recommended la kat uolls di melaka tu. sesekali rasa omputeh omputeh gitu :)




terbaik, kan ?

perniagaan Muslim.
bersih...
cuba la ye uolls :)

Photobucket

24 comments:

  1. wahhh balik melaka boleh singgah dah nih...

    ReplyDelete
  2. Sedapnya Aida..Hari tu lalu beratur orang. Nak kena cuba ni..Nanti nak ajak apen pegi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes fida.
      sempat solat maghrib la menunggu.
      demi nak mencuba, redha ajer la menunggu :) hu hu...
      worth waiting la fida...

      Delete
  3. Replies
    1. yes sesekali ubah selera jijah.
      anak2 pun xde, dpt la dating dessert dgn aman :) ha ha ha...

      Delete
  4. memang teringin nak singgah ke mari tapi belum ade kesempatan lagi ek.. nantilah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti singgah melaka, wajib la drop sini jap makan-makan eskrem tu :)

      Delete
  5. Wah, ada can la Aida nak dating dgn suami ye. Nway, desserts tu memang marbeles!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha a'ah farrah.
      bukan nyer selalu dating gini...

      Delete
  6. amboiii ibu ayah dating..hihi.. omg sedap nyaaaa..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha dpt dating pun sesekali.
      enjoy jugak sesekali dating, atie :)

      Delete
  7. Nampak sedap dessert tu.. Sesekali berdating apa salahnya.. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi.. yes kan.
      lama giler tak dating berdua-duaan :)

      Delete
  8. sedapnya tengok makanan kat atas tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ekin.
      memang sedap...
      berbaloi dgn harga ~ kenyang!!!

      Delete
  9. nampak memang sedap
    tengok harga tu pikir dua tiga kali juga..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha haha yes YY.
      time tgk menu tu agak terkujat juga.
      but sesekali, hokay la kot kan...

      Delete
  10. kadang2 seronok juga dapat dating berduakan...

    wah nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  11. Belum berkesenpatan lagi..memang tengah hot cafe ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gi la mummy ayu.
      layan blues dgn ayah nyer :)

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)