Sunday, November 08, 2015

RIADAH BELAKANG RUMAH ~ KARNIVAL RAKYAT LA SANGAAAATTTT :)

hari kejadian : ahad lepas
tarikh kejadian : 1 november
tempat kejadian : padang belakang umah

kata nya start program 7 pagi, tapi saya jengah kul 7.45 pagi, meja pun lom pasang :(
kata nya ada senamrobik, tapi apa  nyer kalau kul 9.45 pagi baru start!
encik matahari da memancarkan sinaran panasnya...
dpt la peluh kan ketiak dlm 20 minit bersenamrobik.
tu pun beberapa kerat manusia aje yg join...
kalau tak kami jiran-jiran paling dekat ni join, sure instructor dgn penganjur jer la bersenamrobik. frust sgt, sebab saya memang suka bersenamrobik :(

abis senamrobik, diumumkan sarapan disediakan.
excited kami yg da berpeluh ketiak ni.... tapi....
roti krim gardenia dgn 2 ketul karipap aje hu hu hu...
ok la... sabar aje la... agak nyer bajet pergi ke lunch kot.
 
then, ada pertandingan mewarna, syuhada join :) 

sib baik kami dtg awal, if not syuhada tak dpt nak join, tau.
sebab yg lain da register kat wassap!!!
hadoi la... patut la pepagi tadi tak ramai manusia yg dtg!
diorang dtg bila mewarna da nak start aje kul 10.30 pagi tu.
ramai merungut anak-anak tak dpt nak join !
ada anak-anak yg menangis pun... tapi ok la... takde rezeki kan.

anak bujang sorang ni lambat skit dtg...
bangun tido lambat !
dtg penuh bergaya plak tu ~ mcm pemain bolasepak malaysia :)

gaya sudah ada... tapi bad mood la plak.
berkepit dgn ibu ajer la dia hu hu hu...



then start la sukaneka ~ kanak-kanak & dewasa :)

mr.asben join :)

nurin join jugak.... syuhada, ibu & izzat support aje la dari side tepi :)

setakat tu aje kegembiraan nyer.... lepas tu ibu da naik hantu!!!
karnival ni anjuran NGO and satu parti politik ni.
kiranya peringkat cawangan la ni ~ cawangan taman kami.
bab lunch ~ da nampak dah 3 meja VIP da berhidang dlm kul 11 pagi gitu-gitu la.
nasi putih and 3-4 lauk pauk yg sedap... alhamdulillah.
but, utk rakyat yg lain ni, ramai-ramai ni tak nampak pun lunch dihidangkan.
then ~ dgr la announcement, boleh amik makanan di depan. sebungkus nasi ayam sorang.
aik??! sebungkus??! nape tak buffet??!
ok la dari takde kan.
berebut semua amik makanan mcm kelaparan!!! saya releks aje la dulu.
tapi... tapi...

tapi, tak cukup!!!

dipendekkan cerita ~ memang tak cukup sampai la ke jam 12.30 tghari.
3 kali plastik isi berbungkus-bungkus nasi ayam tu sampai, saya x dpt!
bukan saya aje. jiran-jiran yg dtg pun x dpt !!!
and saya sgt naik hantu!!!

bukan nak muntakedarah sgt nasi ayam cikai tu ~ isu nyer ~ kenapa VIP berhidang berlauk bagai tapi rakyat yg korang jemput satu taman ni, nasi ayam cikai aje sorang sepolisterin.
tak cukup!!!!!

fuhhhhh... memang saya akan bwk perkara ni ke 'tengah' la.

jgn ko hengat ko boleh glamer dgn buat majlis syok sendiri ye.
da le semua ajk ahli keluarga anak beranak aje yg handle.
tentatif ke laut !!! penyertaan ikut suka sendiri nak kasik sape join !!!
bagi org makan mcm takde duit ~ tapi ko nak makan sedap, nak makan selesa !!!
patut la parti politik ni makin hari makin tak betul halatuju nyer.
sebab org-org bodoh mcm ko ni la yg membusukkan nama baik parti politik ni tau tak ??!!


anak bujang yg keletihan... kelaparan...
maaf ye dik. salah ibu bwk adik gi karnival politik ni.
lenkali kita gi karnival cerdik pandai aje ye :)

p/s: teremosi plak entry ni hi hi hi hi... sesekali aje kan entry emosi ke laut :)

Photobucket

11 comments:

  1. penat bersukan yeee tu tido terus hehe.. best tu mainan rakyat..
    rare and baguslah diketengahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes siti.
      but last year better.
      Thn ni mcm melepaskan batuk di tangga!

      Delete
  2. hi ☺ please visit my blog. have a nice day ~
    smartiesmoo.blogspot.kr

    ReplyDelete
  3. mmm.. tak seronok la kan bila dibuat begitu.
    perlu diperbaiki lagi ni,

    ReplyDelete
  4. Actually bagus buat aktiviti taman macam ni..
    kalau dah dianjurkan oleh Parti Politik, maknanya nak apa? nak undi lebih lettew.. hahaha
    tapi mcm tak best ar dah jemput ramai2 tapi makanan tak cukup.. mcm mana nak dapat undi lebih mcm ni.. hihihi

    ReplyDelete
  5. Alahai.. gitu pulak jadinya ya.. kalau kena macam ni, rasa tak puas hatila ya

    ReplyDelete
  6. Salam singgah sini sis...wahh....bestnya sesekali ada aktiviti yang di adakan dekat kawasan perumahan kita...comel jer anak bujang sis ni...hihi

    ReplyDelete
  7. bestlah..sekurangnya ada la aktiviti gini

    ReplyDelete
  8. Sedeylah pergi karnival yang menganjurkannya tak mesra rakyat/penduduk. Apa2 peruntukan utk makanan kena buat extra. Orang datang karnival mesti lapar. Ala shian izzat terlentok penat,..

    ReplyDelete
  9. kalau saya pun geram gitu
    buat apa jemput kalau tak cukup
    patut dah boleh agak berapa ramai datang

    ReplyDelete
  10. seronok juga ada aktiviti macam ni kan, tapi tu la ada pula yang buat spoil mood, ada pulak macam tu bagi makan...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)