Friday, November 27, 2015

WAJIB DIJADIKAN AMALAN ~ MENJAUHKAN SYAITAN !


frens semua da set da time baca surah al-Kahfi ari ni ?

saya memang amalkan membaca surah an-Nas sebelum solat.
sebab saya ni selalu leka... was-was apatah lagi, kan.
in shaa Allah :)

saya nak share info yg terbaik ari ni.
saya dpt info ni dari grup wassap GMBM :)

۞ Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
۞ Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
۞ Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
۞ Surah Al-Waqi’ah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
۞ Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.۞ Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
۞ Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
۞ Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
۞ Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
۞ Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was. Seterusnya, bagi menangani Syaitan Durjana,

Dikatakan juga:-
۞ Ketika anda membawa AL-QURAN, respon syaitan ialah biasa saja, tengok je...
۞ Ketika anda membukanya, syaitan mula curiga.
۞ Ketika anda membacanya, syaitan mula gelisah.
۞ Ketika anda memahaminya, dia mula kejang.
۞ Ketika anda mengamalkan AL-QURAN, dalam kehidupan setiap hari, dia stroke.... Teruskan membaca AL-QURAN dan mengamalkannya agar syaitan terus stroke.

saya tempek sini utk share dgn semua.
and peringatan diri sendiri yg kurang ilmu ni, agar tak terlupa :)
in shaa Allah...

Photobucket

13 comments:

  1. salam jumaat sis...thanks for the reminder

    ReplyDelete
  2. tq sharing dear...

    tq jugak singgah dan komen di blog Kak Alycia ;)

    ReplyDelete
  3. nice sharing kak.. InShaaAllah diamalkan :)

    ReplyDelete
  4. terima kasih untuk peringatan ini :)

    ReplyDelete
  5. Salam Jumaat Aida

    TQ atas perkongsian.. sama2 kita amalkan..:)

    ReplyDelete
  6. Entri yang sangat berguna..thumbs up

    ReplyDelete
  7. Terima kasih utk ingatan & perkongsian ini, Aida :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah.. terima kasih atas peringatan sis.. kadang tu benda yang mudah ni la kita sering terlupa kan..

    ReplyDelete
  9. Bersama kita mengamalkan membaca ayat suci al-quran.. biarkan syaitan terkena stroke..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)