Thursday, November 26, 2015

ZOO NEGARA ~ MARI BELAJAR ILMU HAIWAN :)

konon nyer last saturday nak ajak my beloved mr.asben jalan-jalan ukur ikea cheras.
tak jadi... pagi sabtu tu golek-golek dgn ijat.
releks releks... bila jam da tunjuk kul 10 pagi tu, terasa malas nak ke sana.
confirm la penuh sepenuh-penuhnya nak ke ikea cheras tu kan?
memang tak berbaloi kot kan...

ready... ready... sambil ready kan diri sendiri dan anak-anak, otak ligat berfikir nak gi mana ekk?
tayar kereta da bergolek dah ~ baru la dpt capai keputusan :)
alololo payah beno nak la ibu & ayah korang ni nak capai kata putus, wahai anak-anak...
zoo negara ~ tungguuuu...



kami sudah sampai di zoo negara hokey :)
ini la bukti nya...


kami tak amik pun tiket tgk giant panda.
sebab ?
biarlah rahsia hi hi hi hi...


before explore zoo negara dgn anak-anak yg riang gembira, kita makan ringan-ringan dulu...

lupa nak citer, waktu kami hampir sampai tadi, dlm perjalanan hujan rintik-rintik da turun.
hu hu hu awan penuh tutup langit... awan sungguh berat nampaknya.
da give up dah, nak u-turn dah... but kenang kan anak-anak yg nak sgt gi zoo negara, proceed.
and time kami tgh makan-makan ni, awan gelap jugak sana sini, meskipun matahari terik!
maklum la, skang ni hujang mana ada warning, terus turun!!! hu hu hu...

maka, mr.asben ajak kami naik tram aje. percepatkan perjalanan dlm zoo negara tu.
ok... anak-anak pun excited nak naik tram :)
hmmm anak-anak saya, apapun excited terlebih ha ha ha...



hmmm masuk tadi nak byr...
nak naik tram pun kena byr lagi hu hu hu :(



naik tram... kami stop kat check point T4.
check point T4 ni kat centre zoo negara tu.
jalan-jalan... explore zoo negara dari check point tu.
then, boleh tunggu balik tram di check point T4 tu :)

ha ha ha tak la jauh sgt pun nak jalan sebeno nyer.
tapi tu la, saje saje nak enjoy enjoy gatal gatal naik tram hua hua hua :)
izzat pun teramat la happy... bising betul atas tram tu.

izzat excited tgk hanimau (harimau)...

paksa anak-anak bergambo kat kerusi hanimau :)






izzat tgk bird kat tasik tunku abdul rahman, zoo negara :)

sedang jalan-jalan kat hutan belantara, baru terperasan ni!
cantik kan?
kreatif sungguh management zoo negara :)




ok... jgn risau ye uolls.
after da kepenatan berjalan tgk rimau, singa, zirafah dan byk lagi...
on the way uolls nak gi ziarah giant panda, ada cafetaria.
boleh la minum & makan jap... anak-anak sure haus tak terkira!
tgk tu, izzat happy-go-lucky berlari-larian :)

kami kat luar aje ~ giant panda conservtion centre :)

saya suka sgt tag ni :) comel!

nice design kat tempat org utan ni.
bench utk berehat pun unik... sempat la anak dara saya yg cantik melepaskan penat nya :)


izzat tgk lajah (gajah) !!!

baik la anak-anak...
baru kita balik ke depan ekk.
izzat tu pun sudah keletihan :) ha ha ha xde mood nak senyum.
kita naik tram yeeeehah...

the end.... anak-anak happy... ibu ayah pun happy.
janji ke zoo negara telah ibu ayah penuhi :)

psssssst psssssst uolls. nak share skit je lagi ~ saya agak terkejut dgn keperluan kos yg tinggi nak masuk bwk anak-anak lepak di zoo negara ni :( sesuatu di luar jangkaan saya hu hu hu...


Photobucket

17 comments:

  1. Replies
    1. ada time nanti, cuti skola, gi la.
      bwk anak2. memang heaven la diorang berlari-lari :)

      Delete
  2. tu la kalau fikir kos memang tak masuk la kan. nak tengok panda pun kena caj lagi. nasib baik ada zoo free kat tepi rumah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha tu la eliss. mahal ya Rabbi!
      da masuk skali ni, tak la repeat lagi hi hi hi...

      Delete
  3. Mahal betul tiket nak tgk panda erk. Jenuh berjalan klo gi Zoo Negara ni. Beso sangat ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah tu la pasal naik tram.
      anak2 ramai, nanti karang nak berdukung, payah!

      Delete
  4. Lamanya lah hai! Mrs. A tak menjejakkan kaki ke Zoo Negara ni..
    Tengok entry ni macam excited pulak nak pergi ;-)
    As parents semestinya happy bila tengok kids happy kanss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul.
      kita ni bukannya nak tgk sgt binatang tu kan.
      just utk anak-anak happy aje.

      Delete
  5. boleh tahan harga tiket masuk.. mahal juga tu.. aiza belum pernah ke zoo negara tu, nampak menarik juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik jugak aiza.
      dlm tu sedang renovate, up grade apa ntah!

      Delete
  6. nak masuk dah kena bayar mahal.. naik tram pun kena bayar lagi.. senang kalau dia buat pakej untuk yang datang satu family dan bagi diskaun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes sepatutnya.
      and tram tu kalau boleh free ajer la.
      tak jauh pun ...

      Delete
  7. cuti sekolah ni SA nak bawak Dania ke Planetarium...lom lagi plan..mama mem bz je...

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum aida....bestnya pi zoo...lama mama x pi zoo negara ni...

    ReplyDelete
  9. Saya pun rasa harga tiket tu mahal ... Tapi kita nie mengenangkan anak2 jer kan ...

    ReplyDelete
  10. seronok nya ke Zoo... anak2 pun suka tu.. belum ada kesempatan nak bawa anak sy tu ke zoo...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)