Tuesday, December 22, 2015

IZZAT DAFTAR TADIKA ~ 4 TAHUN :)

alhamdulillah, selesai sudah byr semua yuran kemasukan ijat ke tadika thn depan.
management yg sama dgn taska ijat skang ni.
just berpindah ke premis tadika aje :)



proses hendak membalut buku.
nak beli kan ijat beg skola :)

aduhai... syahdu plak hati ibu ni, dik ijat sayang... besar dah baby ibu.

ijat lahir 28.7.2012 ~ and 2016 bakal genap 4 thn. layak la masuk tadika.
sama mcm kak nurin & kak syuhada, bermula 4 thn ibu ayah ni hah da suh diorang masuk tadika.
awalnya dulu, takut anak-anak bosan bila masuk tadika awal sgt.
tapi... tu la. kalau tak masukkan tadika, diorang still akan di anta ke taska, kan?
ibu ayah keje. memang ok la kot dimasukkan terus ke tadika.
lagipun, taska umur ijat 3 thn memang dah ada silibus.
better daftar kan terus ke tadika ~ belajar awal. ijat bosan???
takkan kot berlaku.
considering kakak-kakak ijat skang ni, sebulan cuti now da tak sabar nak gi skola.
bosan dok umah !!!

da terbukti, kakak-kakak dulu happy aje gi tadika.
nyanyi lagu... lari-lari... mengaji... membaca... mengira... main.
alhamdulillah... bila naik darjah 1, tiada masalah nak memulakan pembelajaran yg lebih formal.
sebab pendedahan tu da diberikan dari awal. hanya tukar persekitaran.

pada saya, tak pelik dah zaman skang anta anak ke tadika di usia 4 thn.
provided, anak kita tu da reti ke tandas sendiri. reti makan sendiri.
yg lain, teacher boleh bantu uruskan...
anak-anak kita pun didedahkan kepada persekitaran bersosial di usia muda.
sgt elok utk berkembangan diorang jangka panjang... apapun, semua di bawah seliaan dan pemantauan ibu ayah la.

ibu sgt berharap 2016 nanti ijat akan lebih fasih bercakap. skang ijat masih pelat :)
tapi tu bukan satu penghalang utk ibu daftar kan ijat masuk tadika ye darling...
moga ijat jadi murid yg terbaik. pandai membaca. pandai mengira...
dan paling penting ~ pandai mengaji iqra'... ibu akan penuhi segala keperluan ijat ke arah semua tu.
in shaa Allah...

Photobucket

9 comments:

  1. Wah bestnyer...dapat daftar anak masuk tadika..Fida ni..tak tahulah bila dapat daftar anak..Kalau ikutkan lagi 3 tahun dah boleh..sebab dah kawin 2 tahun lebih..tapi belum ada rezeki nak timang anak sendiri..masih berharap lagi

    ReplyDelete
  2. sy pun nk antar Adam tadika 4 thun nanti..hehe

    ReplyDelete
  3. permulaan yang baru buat ijat :) selamat masuk ke alam sekolah ijat :)

    ReplyDelete
  4. bila anak2 nak masuk sekolah tiba2 rasa anak dah besar sgt!

    ReplyDelete
  5. Bila dh masuk sek, terasa cpat sngt ank mmbesar kn..

    ReplyDelete
  6. Dah masuk 4 tahun kan...x lama lagi boleh sama sekolah dgb kakak2...

    ReplyDelete
  7. cepat anak-anak membesar.. aiza je belum ada anak..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)