Wednesday, December 23, 2015

MALAM INI LAYAN STAR WARS: THE FORCE AWAKENS :)

huh ! da masuk hari ke3 melayan membalut & tulis nama kat buku2 kakak2.
hu hu hu lenguh jari-jemari ibu ni...
amik cuti semata-mata utk lengkap kan keperluan skola diorang berdua. in shaa Allah.

  • kasut skola da cuci & da kapur
  • baju putih & kain skola semua da cuci ~ tinggal nak iron aje lagi
  • tudung da pun anta kat tailor utk jahit lencana
  • baju tadika ijat pun da standby ~ tunggu nak iron :)
  • beg skola semua da beratur tepi katil masing-masing ~ once buku complete dibalut & ditulis nama, buku bakal cek in dlm beg terus
  • alatulis lom cek lagi dlm kotak ajaib. nanti nak kena cek & if perlu nak terjah mydin utk borong alatulis secara pukal :)
huh !
rehat jap. update blog. but still x dpt nak blogwalking.
streamyx ni lembab nak mamp*s!!!! gila lembab nak loading!!!
maka, nak citer la kan.... mlm tadi mr.asben belanja kami tgk wayang ~ star wars: the force awakens :)



frankly speaking ~ saya bukan follower star wars.
saya membesar dgn citer star wars ni. ingat dulu, adik-beradik saya ada mainan kecik2 figura star wars ni.
especially tentera dia yg pakai suit putih tu. memang ingat la sgt...
so, tau la skit skit aje pasal star wars ni.
... anakin skywalker, luke, leia, yoda, darth vader, jedi, ...

and ni la first filem star wars yg saya masuk panggung.
and the first filem star wars yg saya tgk mula hingga abis...
dlm filem kali ni seolah-olah star wars bakal diwarisi oleh generasi baru.
kebangkitan cucu darth vader, anak hans solo & leia. pakai topeng hitam jugak. tapi x sehensem anakin skywalker dulu kala ler...
heroin baru akhirnya jumpa dgn luke. bak kata mr.asben, jadi perantis luke la nanti.

ok la... cantik efek nyer.
menarik utk bwk anak-anak...
ijat pun tgk citer ni hampir 3/4, then dia tewas and tido zzzzz...


Photobucket

9 comments:

  1. huhuhu bestnyaaa qila tak berkesempatan lagi eheheheh

    ReplyDelete
  2. rasa macam seronok je suasana bawak anak2 pi tgk wayang tu.. hehehe.. ros belum kesempatan lagi ni ...

    ReplyDelete
  3. alahaiiiii...sya x pegi tengok lg. =(

    ReplyDelete
  4. Sy xlayan sngt movie2 ni.. Tp tahu gitu2 je la. Hee

    ReplyDelete
  5. memang dah lama tak tengok wayang, kena tunggu anak besar dululah baru boleh bawa

    ReplyDelete
  6. best tu.. dah lama aiza tak tengok wayang..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)