Wednesday, December 30, 2015

MASUK DLM PLANNING MAKAN-MAKAN 2016 ~ NI WAJIB KITA CARI !

saya memang suka jalan-jalan cari makan.
test sana...
test yg sini...
kalau gi holiday pun skang, matlamat saya yg utama ~ cari makan yg sedap2 !
akan google la dulu mencari-cari... tanya frens sana sini.

kali ni nak share dgn semua pasal laksa ~ details boleh klik artikel INI ye.
saya culik few info and tempek sini buat bahan update blog :)

laksa johor ni payah nak cari yg sedap :(
kuah nyer tu, sgt la susah nak buat.
so far, saya x pernah jumpa lagi yg bebetul laksa johor.
mak sedara saya buat jugak yg sedap !!!

laksam :) 
ni feveret kak nurin.
ok la, mudah cari kat melaka ni.
pasar mlm byk jual...

laksa nyonya pun ok. mudah nak dpt.
kalau korang dtg melaka, weekdays la.
gi ke wisma negeri, mitc, kat food court ada jual.
ok la... menepati citarasa :)

laksa penang :)
my feveret !!!!
adik ipar saya pandai buat. sedap!!!
hari raya haji ari tu dia buat tau. puas makan :) alhamdulillah.

laksa sarawak ni saya rasa sekali aje.
tu pun masa kursus kat sarawak ari tu, kantin yg prepare for breakfast.
not bad... sedap!

asam laksa...
ni pun mudah nak cari.
but saya tak brape gemar :) hi hi hi....

dlm artikel INI ada lagi laksa yg saya lom pernah rasa rupanya.
laksa terengganu & laksa pahang.
hmmmmmm kena cari ni nanti tahun depan. masuk dlm diari :)

in shaa Allah... moga dipanjang umur & dimurahkan rezeki uk capai hasrat tu...

Photobucket

18 comments:

  1. Saya pun sama, Aida. Ada juga laksa yg belum pernah rasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang gi negeri yg ada laksa, tak jumpa laksa nyer :)

      Delete
  2. betul2..kalau gi mana2 mesti cari makanan dulu..hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ?
      selain shopping brg, kena pekena makanan dulu!

      Delete
  3. saya pernah rasa sekali je laksa johor, kawan buat memang sedap, laksam ok, laksa penang selalu la

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksa johor memang kena org buat.
      yg aida jumpa kat kedai ke restoren ke, so far takde yg sedap and asli.

      Delete
  4. Pagi2 tgk gmbr mknn jd lapar balik. Padahal baru je lps sarapan kul 8 td. Hehehe..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. yes.
      baru la tau byk rupanyer versi laksa :)

      Delete
  6. paling fiza suka laksa penang. walaupun orang johor, tak berapa masuk rasa laksa johor. Laksam pulak lagi tak boleh masuk. Laksa sarawak dan asam laksa tak pernah makan lagi =__='

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiye, fiza.
      aida semua aida makan :)
      memang sgt suka laksa-laksa ni.

      Delete
  7. semuanya nampak sedap.. dah lama aiza tak makan laksam, macam teringin nak nak makan je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksam mudah jumpa, aiza.
      pasar mlm byk jual.

      Delete
  8. OMG banyak nya jenis laksa...yan pnah makan 2 jenis je.....laksa kelantan dan laksa peneng

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)