Wednesday, December 09, 2015

SAFIRA HOTEL RESORT, PENANG ~ EKSLUSIF UTK KAMI :)

kat sini la kami stay from 29nov - 2dis lepas di penang.
di seberang jaya, bukan di pulau tau :)
hotel ni beberapa minit saje dari UiTM penang.
mudah la nak uruskan adik bongsu tersayang di UiTM tu :)

okeh tu ada email add & phone no utk sesape yg berminat :)


kereta park depan chalet.
kami amik 2 rumah ~ ada connecting door antara 2 chalet.

kenapa saya kata ia ekslusif utk kami ?
bukan la kerana kami ni org kaya raya pun... vvip ke...
sebab memang hanya kami di situ yg havoc :)
ada lagi 2-3 families, but... kami tak terasa pun kehadiran org lain.
syok... yes la, anak-anak berlima tu memang bikin havoc!
ijat, syuhada & nurin. tambah lagi cousins diorang ~ muhd & amrina...
hu hu hu memang bikin hot suasana sentiasa...

anak-anak free utk bermain :) alhamdulillah...

jom saya cerita pasal chalet kami ekk :)
it is a 2 bilik chalet actually.

ruang tamu yg selesa.
meja makan & pantry...
hujung tu tandas.
pantry... ada fridge & water heater.

sgt best la... ada 2 bilik :)
sesuai utk kami yg anak ramai ni kan...
space byk utk anak-anak mundar-mandir :)

bilik utama.
ada tandas sendiri.
almari baju yg sgt besar and queen size bed yg sgt selesa :)

bilik kedua plak sgt perfect utk nurin & syuhada.
ada jugak pintu terus dari bilik ke tandas.
sgt praktikal utk anak-anak dara la kan :)

ni beranda belakang rumah.
tempat sidai baju swimming yg basah :)
ni plak beranda belakang apartment 1 bilik ye....
nice kan?

dari belakang rumah kami, ada jalan kecil terus nak pool, cafe & lobby...
lalu la kat tempat diorang practice pukul-pukul bola golf :)
pintu masuk terus ke pool :)
jalan yg aman damai terus nak ke cafe & lobby :)

best tak pada perasaan uolls?
selesa tak pada pendpt uolls?

terbaik pada saya... and harga chalet 2 bilik ni pun amat berpatutan.
1 mlm hanya RM261++ (including gst & RM2 penang govt. fee).
rate cuti sekolah hokey uolls ~ murah, kan?

okeh, next entry saya citer pasal pool nyer ekk :)

Photobucket

15 comments:

  1. Puas hati tu Adianiez..
    Murah pun murah..
    Luas pulak chalet tu..

    ReplyDelete
  2. Bersih rumah tu..
    cantik..kemassss...

    ReplyDelete
  3. wah... jalan-jalan penang. Nampak selesa penginapan macam tu. :)

    ReplyDelete
  4. ehh aida dah mai penang ya.. kalau roger boleh jumpa.. eyda pun tinggal tak jauh mana pun..

    ReplyDelete
  5. luassssss sangat..berbaloi la dengan harga yg diberi..mesti seronok budak2 tu kan

    ReplyDelete
  6. Murah, cantik & selesa..tak tugi menginap sini yer..

    ReplyDelete
  7. yaa selalu memang orang ada urusan kat Uitm mesti tumpang sini ngeh3..

    ReplyDelete
  8. tgoda tauuu tgk pemandangan + kemudahan yg ada..terbaekk~

    ReplyDelete
  9. Dgn 2 bilik mmg murah la...
    pssttt....umah Zai kt Sbrg Jy je.Apasal x kabo nk tdo area situ.klau x leh jmpa

    ReplyDelete
  10. nampak selesa dan bersih.. harga pun berpatutan..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)