Thursday, December 17, 2015

SEPAGI DI BUKIT BENDERA, PENANG :)

alhamdulillah, plan utama kami ke pulau pinang sukses.
ni throwback 30.11.2015 yg lepas ~ kesinambungan entry holiday ke penang kami :)
bwk anak-anak naik keretapi ke bukit bendera.
ni kali pertama bagi anak-anak berlima tu... memang la mereka excited. best!
 tiket nak naik bukit bendera ~ izzat free :)


on the way naik bukit tu, saya & izzat dpt la seat paling bawah ~ best...
dpt la tgk view dari bwh hingga la naik atas, tapi x dpt snap gambo la, pangku izzat yg tak stop bergerak tu kan :)
what an amazing experience la...

sampai atas dah :)

sempat la snap gambo keretapi nak turun ni...
amazing !

wow ! dah ada platform utk tgk view alam buana tau.
3 thn lepas saya dtg... takde ni :)
ada tangga turun ke bawah... ni boleh la amik experience jalan-jalan dgn anak-anak.
sesuatu yg sgt bagus ni... penambahbaikan yg berguna utk rakyat :)

then wajib la kan ajak anak-anak main teropong cari jambatan pulau pinang :)
ha ha ha... excited la anak-anak yg memang excited terlebih tu.


biar la gambar berbicara kan :)
byk lagi special moments yg saya snap... but cukup la sekadar gambar-gambar di atas.

ni pun tarikan baru bagi saya... dulu kala takde pun!
tapi kami tak masuk... just jalan-jalan di sekitar saje :)
kalau takde entrance fee (free) masuk kot ha ha ha...



kami spend beberapa jam aje di atas sana.
bila anak-anak ramai, berlari-larian ke sana ke mari, masa lama pun mcm kejap kan.
tak sempat nak naik lebih tinggi.
kami cecepat beratur utk turun bukit bendera... sebab hujan turun dah time tu.
but ok la... anak-anak dpt pengalaman terbaik alhamdullillah :)


sesape ke penang, wajib kot spend masa naik bkt bendera kan?
salah satu mercu tanda penang.
in shaa Allah, kemudian-kemudian kalau ada rezeki ke penang, pasti akan bw anak2 naik sekali lagi.
terutama bila izzat sedikit besar :)
pasti akan lebih byk tempat menarik atas nun...

lepas turun dari bkt bendera, kami terus nak ke toy museum di batu feringgi.
agak jauh jugak dari sini tau!
kena lalu tepi pantai... sempat la singgah makan durian di balik pulau ha ha ha...


and experience terbaik jugak, kami dpt lalu keliling pulau semata-mata nak balik dari toy museum tu.
tak mengecewakan :) dpt tgk tempat org...
naik turun bukit... lalu la jalan yg mcm ular kena palu hu hu hu :)
mcm nak naik cameron highlands la plak rasa nyer masa tu...

okeh... tu aje mau citer. mau lebih best, kena la ke penang :)
next entry saya citer pasal toy museum penang ekk... ok bye!

Photobucket

8 comments:

  1. banyak dah complete kat bukit bendera.. last year pergi platform tu tak siap sepenuhnya lagi.. tahun ni pergi Penang dengan kawan2 tak singgah sini pun.. InshaAllah nxt year repeat lagi.. :)

    ReplyDelete
  2. Lama dah tak pi.. Last pi zaman anak dara.. Hehe

    ReplyDelete
  3. CT rindu Balik Pulau !!! 12 tahun CT duduk sana and yes !! in Penang.. durian BP adalah yang terbaik ehehe.. btw jap.. ada durian ke skrang kak ? bahaha.. lama da x pegi BP.. adus menggoda2..

    ReplyDelete
  4. asal tadi nak komen pasal Bukit Bendera.. tengok durian terus lupa..

    haaa yang baru ni CT tak pergi lagi.. ada pelantar observation baru kan ehehe..
    nanti nak kena pegi jenguk2 sana..

    ReplyDelete
  5. dah cantik bukit bendera sekarang! last perrgi dulu 15tahun yg lepas kot...

    ReplyDelete
  6. best tu pergi bukit bendera.. durian tu nampak sedap..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)