Sunday, January 03, 2016

ESOK SKOLA DAH... MAK-MAK DA READY DGN SEMUA NI?

frens share di wassap group this morning.
interesting... kami stori mori hal sesama sendiri :)
diskus-diskus sesama mak-mak...


setakat sekarang, jam 1.30 ptg (ahad - 3.1.2016)...
saya da settle semua nyer :)
termasuk la plan bekal anak2 utk minggu depan...
termasuk la kasut-kasut anak2 siap dikapur...
buku-buku diorang semua da siap cek in beg masing-masing.

alhamdulillah.
jap lg nak ke mydin, beli brg dapur bagi proses pelaksanaan masak-masak minggu depan.
moga sukses!
aminnnn...

ok bye!

Photobucket

22 comments:

  1. Salam singgah petang sis....wahh...masa sibuk untuk para ibu buat persiapan di hari pertama persekolahan esok....hihi...semoga semua di permudahkan yer sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes mardiah. sibuk hingga ke saat terakhir!
      nak pastikan diorang lengkap dgn semua keperluan :)

      Delete
  2. hihi anak kak ana dah f5 tahun ni aida, semua dia buat sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da form 5 nanti, anak2 dara aida tu wajib la buat sendiri, k ana.
      if not, mau kena katok dgn pembaris...
      skang ni pun aida da invite diorang bantu skali.
      moga next year kak nurin boleh balut buku sendiri :)

      Delete
  3. mamamyja dh ready. tinggal nak g sekolah jer nih. haha

    ReplyDelete
  4. samala wak pon baru gi mydin masai jee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mydin boleh borong ekk brg anak-anak.
      jimat skit.

      Delete
  5. bukak skolah mak yg bz ye..huhu..camnelah adam dah skolah nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama aje nanti kesibukannya yana :)
      nak siap itu dan ini...
      mcm nak dpt baby baru ha ha ha...

      Delete
  6. wahah1. TAHNIAH.. SAYA SUKA BACA ENTRY MAK2 NI.. nanti share la lagi k macam mana ngan hari2 mendatang bila anak dah masuk sekolah.. and share la jugak menu bekal makanan (bento) untuk anak k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak aii.
      aida ni x berbento.
      just prepare sandwich ke hape ke.
      memang takde time nak berbento :) ha ha ha...

      Delete
  7. Assalamualaikum..

    hehe.. belum ada anak sekolah, tengok anak orang jelah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan dtg, in shaa Allah, hanna :)
      enjoy masa skang, nanti sampai time, sila la rasa hi hi hi...

      Delete
  8. perancangan penting.. bagusnya sampai bekal anak2 pun dah plan..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena plan, ros.
      if not nanti, kelam kabut.
      plan dan beli brg yg patut.

      Delete
  9. Saya mempunyai famili besar. Sibuk juga untuk memastikan setiap keperluan anak-anak mengcukupi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul.
      lagi besar, lagi byk kena siap kan.

      Delete
  10. Rasanya semua ibu-ibu cengginikanss...
    Oh ya! kenapa ek? bila kat phone Mrs. A tak boleh nak komen.
    Tiada ruang komen ini. Phone Mrs. A aje ker.. huhuhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ke mrs.a.
      aida try buka dari phone aida, ok aje.
      nampak.

      Delete
  11. Alhamdulillah ... Semua nyer ok ...
    Bebudak tak mo bawak bekal ... Kengkawan selalu pau kalau depa bawak bekal ...
    Kita balut buku dengan yang dah ready nyer tu, cepat skit ... Kebanyakkan buku teks dah berbalut ... Tinggal buku aktiviti dan buku tulis jer lah ...

    ReplyDelete
  12. ni tanda iu yang dah ada pengalaman
    kalau yang first time, kelam kabut juga
    macam saya tahun lepas
    ambil masa yang agak lama nak sesuaikan diri...huhu

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)