Tuesday, January 26, 2016

KISAH SEKUMPULAN SERIGALA :)

beberapa hari tidak update blog.
dek kerana urusan kerja, yg lebih mesti diutamakan.
ari ni bermula dgn satu kisah yg agak-agak motivasi la kan :)

belajar kepimpinan drpd sekumpulan haiwan ~ serigala.
coretan ni lalu timeline fb saya.
agak bagus utk dikongsi. moga jadi la penambah ilmu kpd frens yg membaca. in shaa Allah.


saya suka.
saya setuju.

si ketua tugas nya berat.
bukan dok di depan mendabik dada mendpt layanan teristimewa.
da jadi keje dia menjaga kumpulan agar kekal bersatu dan kekal selamat.
menjadi tanggungjawab dia memastikan perjalanan dipermudahkan dan lancar.

"a leader is one who knows the way, goes the way and shows the way."
                                                                               ~ john c.maxwell ~


Photobucket

5 comments:

  1. bagus kan..moga kita yg berakal ni dpt buat lg baiklah dr haiwan yg tak berakal kan..

    ReplyDelete
  2. setuju....ketua yang baik sentiasa mengawasi bukan minta layanan istimewa.

    ReplyDelete
  3. a good leader adalah orang yg jaga dan memimpin dengan baik which is sangat jarang dan susah untuk dijumpai. mesti la ikut celah mana pun ada jugak la agenda dia orang. haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. hakikat ni memang diketahui semua.
      tu yg x best ekk...

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)