Feb 3, 2016

SESEKALI KUAR BERLIBUR DI TGH MLM ~ DATARAN 1MALAYSIA, KLEBANG

rindu blogging.
byk cerita mau share, but kurang masa :)
bertabahlah wahai hati...

alkisah mlm minggu yg baru lepas.
mr.asben ajak kami ke dataran 1malaysia, klebang.
ni kali kedua kami ke sini, first time entry nya di SINI last 2 years.
and kali ni kami dtg, suasana nyer sgt berbeza!
sgt happening uolls compare dgn last 2 years.
terbeliak mata saya melihat suasana nya... a great place to hang out dgn anak-anak :)
kami sampai masa tu lebih kurang jam 9 mlm.
nak park kereta makan masa juga, penuh kereta park di mana-mana... kena sabo la kan.


ada kawasan utk main rollerskate or skateboard...
ada kawasan lapang utk anak2 bermain belon besar...
ada kawasan utk anak2 mandi air pancut...

and ada kawasan yg sgt besar utk car boot sale. mcm2 ada jual :)


area utk family berehat pantau anak2 main belon besar :)

belakang tu kawasan air pancut. anak2 boleh mandi :)

tapi izzat sudah tido time ni hu hu hu...
nak patah pinggang mr.asben mendukungnya!

family photo ~ dgn izzat yg lena la sgt...


umpan izzat dgn pistol air... baru la dia nak bangun dari lena nya...
alhamdulillah :)
baru la happening mlm minggu hi hi hi...


ada la shopping beberapa brg.
termasuk la selai tudung bbs aidijuma :) ha ha ha... harga yg berpatutan.

x makan dlm bas. sebab penuh!

before balik tu kami minum dulu la. 
penat tu berjalan cuci mata & cuci wallet mr.asben ha ha ha...
sampai umah hampir jam 1 tgh mlm.
anak2 dlm kereta da lena :)

a great weekend. kami akan dtg sini lagi in shaa Allah.
terutama hunting for aidijuma yg harga berpatutan itu :)
frens yg dtg melaka, jgn lupa la singga sini. release stress, lepak, makan-makan :)

ok bye...

Photobucket

14 comments:

  1. minum cocounut shake skali kt klebang tu :)



    JOM TENGOK LEBIH 100 BARANG2 KECANTIKAN DENGAN HARGA YG MURAH DAN PASTINYA ORIGINAL !
    https://www.facebook.com/produkkecantikanMG/posts/1726936100868945:0

    JANA PENDAPATAN PASIF DENGAN BLOG ANDA
    http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/01/jana-pendapatan-pasif-dengan-afflifycom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. da gi dah coconut shake tu.
      prefer kat batu berendam :)

      Delete
  2. saya yg mmg kampung melaka mmg tak pernah lagi per sana..hehe..sebabnya weekend jalan selalu jem..huhu T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes yana. kena tawakal skit nak ke sini.
      sib baik ari tu kurang jem nyer.
      sebab weekend biasa. bukan ada cuti ke hape ke.

      Delete
  3. cam best pulak datang sini memalam...semestinye redup dan tak panas...akak ni nama je duk dekat tapi setahun tak sekali jejak situ dik...nanti nak jugak bawak anak2 lepak2 sini mesti diorang seronok

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida pun br kali ke2 dtg sini.
      ni pun anak2 ajak dtg lagi.
      diorang suh beli kasut roda dulu la plak :( hu hu hu...

      Delete
  4. memang dari dulu penuh Klebang tu... rindu Melaka ~~~

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ni pun angin mr.asben ok.
      dia yg biasa nyer tak kuasa nak kuar mlm bwk anak2 hi hih i...

      Delete
  6. Ros tak pernah lagi jalan kat dataran klebang ni.. tapi ada pergi siang hari ke klebang sebab nak makan siput sedut masak lemak cili padi ..ada makcik tu masak sedap sgt..^_^

    ReplyDelete
  7. Best kan jenjalan reramai ... Saya pernah menginap di Klebang Beach Resort ... Ok jer ... sampai malam ... Sekali tengok esok pagi nyer depan tu kawasan perkuburan ... Seram plak rase ... Tapi tak de ape2 pun yang jadi ... Syok jer bercuti ...

    ReplyDelete
  8. Sy x pnh ke sna lg wlpn blik umh mil di mlka tu.. Blm berkerajinan jln mlm2..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)