Friday, February 12, 2016

THROWBACK : KARTUN DULU-DULU

baru masuk opis setelah lama cuti sambut raya cina :)
kita kan 1malaysia. pantang bangsa lain raya, kita ikut sama cuti.
ok la tu, amik kesempatan.
ari ni keje sebab ada urusan nak diselesaikan... wajib diselesaikan!

sambil tu, jengah masuk blog yg da lama tak update ni.
hmmmm tu la, bila dikatakan byk kerja lain yg lebih utama, mula la blog ni bersawang.
cerita byk nak share but... nanti-nanti la throwback...

ni nak citer, izzat da suka tgk kartun.
ertinya, penumpuan dia terhadap kartun da mula meningkat.
before this, kurang la dia layan kartun, but now, ok la.
tu yg nak throwback pasal kartun pagi jumaat ni :)
kartun-kartun kat bwh ni da tak dpt saya tgk kat tv. mostly anak-anak tgk kartun baru.
ada... but bila prime time, akan on kartun baru...


nowadays, kartun lebih byk pilihan...
lebih cantik-cantik, warna terang-terang.
membangkitkan rasa minat anak-anak.
kartun pun saya akan tapis!
kartun tertentu saje saya galakkan anak-anak tgk. hmmm betapa diktator nya la si ibu ni.
kalau kartun yg tak tentu arahnya, saya x bagi la.

ok tu aje siaran pagi ni.
in shaa Allah ada time nanti ptg saya jengah blog uolls ye.
byk betul citer nak kena baca nanti ni, maklum la da lebih 3 minggu tak blogwalking :)

nota kaki : saya ni bukan penggemar kartun. kalau anak-anak tgk kartun, pasti saya akan tertidur!!! tgk the good dinasour kat panggung pun saya boleh kan tertidur ha ha ha :) faktor umur kot, kan?

Photobucket

11 comments:

  1. Rinduuu katun zaman dulu-dulu.. hehehe betul, kak.. katun zaman sekarang ni pun kena tapis jugak.. sebab kadang-kadang, ada mesej tersirat yang tak baik diselitkan tanpa kita sedar, kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeszaaaa... kena tapis. If not ntah hape hapeyg diorang tgk...

      Delete
  2. saya dari kecil sampai besar hanya minat toy story..idol la katakan...hahahhah

    betul...zaman sekarang banyak sangat pilihan sampai kita tak dan nak memilih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toy story semua lapisan umur suka.
      terbaik!!!

      Delete
  3. betul, xsemua kartun boleh benarkan menonton. hehe
    boleh je follow fb ija. Eyja Ghani then follow jer lagi bagus kalau add fren. Haha

    ReplyDelete
  4. dulu akak time kekecik sepanjang pagi sabtu dengan ahad mesti melekat depan tv je tengok kartun yg bersilih ganti...sampai mak jerit2 baru gerak pegi mandi

    ReplyDelete
  5. Kartun lelama dulu best ... Mickey Mouse ngan Tom & Jerry sampai sekarang syok tengok lagi ...

    ReplyDelete
  6. Wlpn ank sy blm pndaink tgk itu ini,sy pun tapis2 jgk..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)