Mar 9, 2016

ANAK-ANAK BIKIN PANAS DI KAMDAR, MID VALLEY !!!

alkisah sabtu lepas, saya bersama-sama adik-beradik perempuan gi mid valley.
khas utk ke kamdar, beli kain ~ baju raya.
emak saya berkenan kain cotton yg jual di kamdar, mid valley.
mak buat baju utk dok umah, selesa...

saya, terpaksa bwk anak-anak bertiga.
mr.asben out station, takde sape nak jaga diorang hu hu hu :(
hmmmm memang bikin heboh la diorang bertiga, syuhada & izzat, termasuk muhd, anak kakak.
nurin sebagai kakak sulung, kurang la melenting nyer.
lebih membantu saya pilih kain.

terpaksa minta izin diorang dok kat meja ni...
agar tak merayau ke sana ke mari.
izzat oh izzat :)
geram pula tgk tgn dia tu menulis...
hah! nampak??!
hadoi la anak ku sorang izzat syg...
sampai atas meja dia berdiri...
syuhada plak dok gi amik shawl yg kamdar jual, pakai.
hu hu hu terpaksa kawal sebab diorang da start boring time ni.
maklum la kan, pilih kain ~ memang lama la skit kan...

alhamdulillah saya dpt la beli apa yg saya target utk beli.
2 jenis kain bunga utk baju raya kakak-kakak ~ 7 meter utk diorang berdua.
da besar panjang kan... besar kain nak buat baju pun semakin lebar ler :)

and tragis nyer, time tu kami da hampir settle.
on the way nak gi byr di kaunter.
tetiba ada sound kebaboooom gitu, kain jatuh.
di selangi dgn jeritan kecil salesgirl kamdar.
hu hu hu hu muhd da terlanggar kumpulan kain dan semua kain-kain tu terjatuh.
muhd & syuhada main kejar-kejar!!!
hadoi la... yg perit nyer, sorang old indian ladies gaya nyer mcm branch manger ke, branch supervisor ke ~ membebel!!!
bebelan nyer memang agak kasar la bagi saya & kakak, customers yg membeli kain beratus hinggit ni.
yes, kami minta maaf la, memang salah kami, terlepas pandang.
but tak perlu la nak membebel mcm kat umah.
tak perlu la nak menjerit-jerit, ramai lagi kot customer yg lain.
saya berdiri aje di tepi area tu melihat old indian ladies tu membebel sambil berkemas, memang nak dia nampak saya tgk dia. muka dia very menyakitkan hati.
dia buat-buat marah staff dia but words dia mcm nak perli saya customer.
salesgirl yg layan saya & kakak minta maaf balik dgn kami time di kaunter. sib baik la.
nak aje masa tu saya jalan keluar, lantak ko la kain-kain yg dah berpotong.
but, tu la... masih berperikemanusiaan!!!

kami salah.
but be profesional la wahai penjual. customer is always right what???!!!
sakit pulak hati kita...

anak-anak tu memang kena marah la jugak dgn kami.
sempat la saya cubit skru syuhada tu.
dari awal da saya pesan ~ behave!
tapi tu la... sel-sel terlebih berhubung :)

on the way back ~ wefie dlm kereta :)

ptg ni in shaa Allah nak gi anta kain-kain ke tailor.
mau bagi settle awal. mudah. senang ati.

ok bye :)
Photobucket

18 comments:

  1. hahaha cubit skru?? kelakar bunyi dia hehehee :D

    ReplyDelete
  2. Gitulah kn kalau bwk ank2..xsenang nk pilih kain.hehe..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. alhamdulillah.
      nanti tailor tutup order!
      tak berbaju raya kami nanti, linda.

      Delete
  4. alahai ..budak-budak biasa la..tak perlu la nak marah sangat ...macam tak pernah ada anak pulak kan? tak pe lah orang macam tu kurang kasih sayang agaknya..kesian dia...

    ReplyDelete
  5. Amboi, Izzat gaya macam artis tengah perform je kat atas meja tuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm tu la farrah.
      nak marah, merajuk.
      tak marah, gitu la jadik nyer, over!

      Delete
  6. Kan dah kena cubit 'skru' tu! Bila baca ayat tu, teringat pulak emak saya. Masa kecil-kecil dulu suka betul cubit skru walhal kita tak jahat pun! (bajet baiklah ni..)

    Sayakan kalau bab macam ni memang malas sungguh nak bawa anak-anak kecualilah macam kes di atas, terpaksa angkut juga merekakan. Kalau ada anak-anak ni, memang tak tenang hati nak bershopping dok ligat mata melilau tengok apa mereka buat!

    Eh, hari Sabtu kat MV? Saya hari Ahad kat situ tau! Tapi yalah, MV tu besar, kalau tak ditakdirkan bertembung, memanglah tak bertembungkan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ke?
      kalau selisih bahu agak nyer pun x perasan MD.
      lepas aje abis shopping tu, lepas kakak dia kena marah, izzat terus tido.
      satu mid valley aida mendukung dia!
      naik panjang tgn ni dibuatnya hu hu hu...

      Delete
  7. Alah biasalah kalau namanya budak Aida....mmg gitulah tak hairannya mak..
    So tema warna apa Raya tahun ni?
    Bagus siapkan baju Raya awal awal ni, tak delah kelam kabut nanti

    ReplyDelete
  8. Uishhh...sabarnya aida. Kalau akk, akk drpkan kain tu semua depan muka dia, tarik tgn anak n chow. Cerita bnyk x mau.

    ReplyDelete
  9. Ank2 klau suda brsatu memg mcm tu la kn..kekdg x dpt nak kawal diorg

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)