Monday, March 14, 2016

KERETA KENA LANYAK KAT STADIUM HANG JEBAT !

da viral kan mlm td.
sungguh mengejutkan!
beberapa org frens saya gi stadium mlm td.
and on the way back, stuck dlm jem yg teruk.

3 lapis kenderaan. tinggal 1 lane kecil utk laluan...



habis kena gesel @ lanyak! aduhai sedih :-(

skit nak share la dgn frens :
  • jalan raya depan stadium ni adalah lebuhraya. 2 lane pergi-balik. 
  • jalan utama negeri melaka hubungkan melaka tgh & alor gajah.
  • laluan utama / alternatif ke penjara melaka, stadium hang jebat, kem terendak, petronas sg. udang, sunpower, honda, airport... then ada few industrial area alomg the way ~ batu berendam, krubung, cheng...termasuk la nak balik kampung saya.
  • according to frens saya yg gi, parking sebelah dlm area tu masih lagi x penuh.
  • lori tangki, lori kontena, bas ekspress... memang lalu la situ.
salah sape?
nak salahkan sape?
kenapa?
tak nak la saya komen dlm ni, sebab pasti semua frens da baca komen2 di fb.
hu hu hu x sanggup nak baca byk!

apa yg penting, kita amik iktibar.
jgn buat apa yg x sepatut kita buat.
jgn pentingkan diri, hormat keperluan org lain juga.
bertimbangrasa...
org lain buat x betul, kita jgn ikut!

paling penting ~ kalau xde kereta, susah idup!!! sayangi la kereta anda :-)

ok bye.

Photobucket

13 comments:

  1. Replies
    1. sedih tgk kan?
      simpati dgn mangsa.
      dtg nak tgk bola. jadik camni :(

      Delete
  2. Ya Allah dik somi akak dgn anak bujang pon pi tengok bola kat sana semalam...kecut perut bagi ni tengok kawan2 share gambo kat whatsap...syukur alhamdulillah kete somi akak tak terbabit :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik kak.
      ye la kan. malang x berbau...

      Delete
  3. Bersimpati dengan mereka. Pening kepala nak cari duit nak repair kereta. Tapi pihak pengurusan berkenaan sepatutnya dah bersedia dari awal, kalau tak.. pasti ianya takkan berlaku. Tunggu je hasil laporan siasatan nanti macam mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. kita tunggu polis punyer keputusan.
      tu aje harapan bagi diorang nak claim ke hape ke.
      simpati sgt!

      Delete
  4. Hari tu kat penang.. Nie kat Melaka.. Pergh!! xtau nak kata apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm ada kejadian gini jugak ekk?
      sian kan :(

      Delete
  5. Pemandu lori tu geram sgt kot... Ker depa kejar trip kot... Kesian nyer... Tp tulah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pagi td kat fb ada org share video tau.
      memang selamba aje lori panjang tu gesel semua kereta, hani.
      memang marah sgt la kot lori tu. situ takde tempat nak u-turn.
      one way street yg panjang.
      penat ke hape ke kan hu hu hu...

      Delete
  6. Ngerinya tengok. Kesian kat tuan punya kereta,..tapi tulah..bukan calang2 rosaknya :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)