Mar 19, 2016

MATA IBU DAN MATA AYAH TAK SAMA MESKIPUN SENTIASA BERSAMA :)


so cute kan?
yes yes yes... cute thing seperti di atas berlaku gaks dgn my beloved mr.asben.
pada dia, ia perkara tak penting.
yg penting anak2 berbaju :) dah le.

teringat dulu time saya jadik weekend mother (2010), anak2 dara saya bwh jagaan ayah dia during weekdays.
and tiap hari akan share gambo anak2 utk tatapan saya.
ha ha ha baju anak2 most of the time, memang kelakar.
baju lain. seluar lain.
baju oren. seluar biru :) hu hu hu...
masa tu rasa kelakar bercampur sayu.
ye ler, nurin baru 5 thn and syuhada baru je 3 thn. da ditinggalkan ibu...
sian la...

tapi tu la, a very sweet memories.
indah kuat tersemat dlm ingatan ni.

saya memang penting kan sgt etika berpakaian.
siang baju apa.
mlm baju apa.
nak gi riadah attire yg mana.
kalau nak jalan2 ke mall attire yg mana...
tudung dan baju kena sewarna, atau warna tudung yg sesuai.
tak boleh hentam keromoh aje. i do not like!
biar kita x byk duit. tapi penampilan kena senonoh. jgn letak diri di tempat paling rendah.
lelebih anak dara, kena la di ajar cara2 berpakaian yg betul.

kalau di mata saya x ok, memang diorang kena tukar baju la.
selagi saya x approve, kena la cari yg sesuai.
ha ha ha membebel tu sudah pasti la hi hi hi.... anak2 dara da tau dah!

ok la. tu aje nak stori mori :) bye!

Photobucket

22 comments:

  1. haha memang most bapak macamtu

    ReplyDelete
  2. Bagus la tu, sebab 2 anak Aida pompuan kan. Ajar dari kecik camne. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yati.
      kalu da besar nanti, liat la plak nak diajar.
      biar jadik kan amalan time kekecik ni hah...

      Delete
  3. hahahaha...ok yg ni lawak...memang betol sesangat dik..cik boss akak pon selalu dia main taram je..siap pakai terbalik pon hade

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha...
      aduhai. janji anak tu berpakaian ekk kak :)

      Delete
  4. tapi sy tak... kadang sy tak kisah je sama ke tak... janji pakai baju ikut keselesaan anak..

    ReplyDelete
  5. mak mak memang perangai cam ni kot... semua kena detailss kan

    ReplyDelete
  6. Hihihih beza kan mata ibu dan ayah :)

    ReplyDelete
  7. Betul... Saya pun x suka baju lain seluar lain... Dah besar nie ok skit sbb pakai track kan, blh ler pakai ngan mana2 shirt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 dara aida pun skang byk pakai track and tshirt.
      kalu jalan2 dekat2 pakai tshirt lengan panjang.
      unless gi shopping mall, baru la pakai seluar slack proper skit.
      seluar track ni mudah senang dan murah :)

      Delete
  8. ehehe sbb lelaki ngn prempuan mmg beza dari pelbagai sudut.. tp saling melengkapi.. gituuu..

    ReplyDelete
  9. hihihi...comel sgt nih...baju oren seluar biru..baru color block :P...hihihi

    ReplyDelete
  10. haha! setuju sangat
    lelaki emmang gitu. elok pada mata dia
    buruk pada mata kita
    kalau saya, saya sanggup suh tukar
    tak sanggup tengok anak pakai gitu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang mlm nak pk, YY.
      aida pun, kalau mata sakit sanggup suh diorang tuko :)

      Delete
  11. org lelaki ni asal boleh je. tapi x semua la. ade jga yg jns kesah juga. hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes ada jugak su.
      detail lebih dari ibu pun ada!

      Delete
  12. Asben akk kekadang camtu gak, tapi yg penting pd dia, dia tknak ank2 dia selekeh terutama kalo gi jenjalan, tapi kt umh hantam sajalah.

    ReplyDelete
  13. bapa2 macam tu lah kan asalkan boleh je disarungnya

    ReplyDelete
  14. Bab ni suami saya terlebih prihatin daripada saya. Selagi tak kena di matanya, selagi itulah dia membebel tak sudah. Saya pulak asal nampak kemas, okeylah.

    Anak-anak masa kecil bolehlah kita komplen banyak-banyak. Dah besar nanti memang buat tak dengar aje ngomelan kita. Macam kakak saya,masa anak-anak lelakinya kecil pakaian kena ikut keadaan. Lepas tu anak-anak bukan kembar tapi 'dikembarkan' pakaian mereka. Bila mereka dah besar ni, gelak besarlah kami bila mengingatkan perangai mak mereka ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la niat aida kak.
      dari kecik ni bebel kan. kita aturkan.
      bila besar dia ingat sendiri.

      Delete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)