Friday, March 04, 2016

PEMANDU LORI GINI MESTI GAJI RIBU-RIBU !!!

citer ni lalu lalang kat fb.
suka nak share...
sebab salah satu gambo nyer di melaka ~ jalan nak balik umah mak abah pulak tu.

ni la dia.
kalau org dok melaka memang familiar la tempat ni.
simpang 3 ~ kanan ke masjid tanah & kiri ke trendak camp.
baca dlm fb, brg tu nak di anta ke petronas :)

mesti trafik jem teruk ekk?
bukan mudah nak lepas kan?

yg lain di bawah ni di tempat-tempat lain, luar negara agak nya.
betapa tingginya skill abg pemandu lori tu kan.
nak membawa sesuatu yg besar dari satu destinasi ke satu destinasi.
memang la saya salute skill diorang ni.
and pasti, gaji mereka pasti besar! alhamdulillah...


ni mcm beam nak buat highway tu kan?

ni mcm bom besar aje.
sgt besar!!!

ni untuk enjin kapal laut agaknya kan?



ni mcm vape giant ha ha :)


tgk la kepala lori tu, kenit aje...
membawa sesuatu yg berlipat kali ganda besar!!!

hu hu kekadang kita nak u-turn kereta pun sangkut-sangkut :)





tgk gambo ni, teringat kisah Nabi Nuh a.s.

memang org-org belakang lori ni kena sabo la ye.
lambat sampai nih!





tu la betapa luasnya ilmu alam ni kan?
sesuatu yg pada kita mcm mustahil, tapi hakikatnya semua boleh.

sekian :) ok bye!
Photobucket

10 comments:

  1. waaah..gmbr tu kat melaka? besar sgtttt tu..canelah nk bwk..

    ReplyDelete
  2. pernah jumpa lori yang bawa tangki besar macam tangki septik tuh.. sampai ada yang kena tolong angkat kabel elektrik bagi tinggi skit sebab tak lepas..

    ReplyDelete
  3. Akak pernah sekali terikut lori ni..tp lepas tu sempat jumpa simpang lain terus cilok...kalau x tak tahulah...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida x pernah sekali pun terikut or ternampak.
      if not, sure da tempek story dlm blog :)

      Delete
  4. vape giant tu yang takleh blah.. haha.

    ReplyDelete
  5. KNM tu bukan petronas punye dik...bebarang bebeso tu diorang nak export ke luar negara rasenye...tapi memang dasyatkan diorang ni...kapal beso bertingakat2 tu camne la diorang bleh susun gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiye ekk?
      aida baca aje kat komen2 gambo tu kat fb kak.
      hi hi hi :)

      Delete
  6. Nak bawa lori besor kena ada skill.. Sbb tu gaji diorg pun besar..

    ReplyDelete
  7. kagum betul tengok,macam2 benda dorang bawa tu

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)