Monday, April 04, 2016

DODOI KAN ANAK, BABA YG KROH KROH DULU :)


korang ada tgk tak satu video viral pasal sorang baby tido sebelah ayah dia.
then 3 kali dia terkujat terkejut sebab ayah dia berdengkur kuat sgt.
ha ha ha geli hati saya tgk video viral tu :)
surely time record video tu ibu dia menahan ketawa bagai nak pecah perut ha ha ha...

and image atas tu hah... again, ia biasa berlaku ekk.
ibu-ibu pun kekadang ada gak gitu hu hu hu... saya mengaku!

bukan nyer pe, kita ni kan da guna tenaga seharian, memang mudah ler terlena.
pantang kepala ni landing kat atas bantal, hmmmm tgh tgk maharaja lawak pun boleh terlena!
ha ha ha... but, kena make sure la surrounding kita tu tak bahaya.
in case ler jadik mcm image atas tu hah, baba nyer da lena, anak ntah ke mana!

skang ni saya agak mudah skit, sebab ijat da big boy... clever boy...
every night, saya akan on lampu dapur, terang sampai ke depan.
landing la sama-sama dia... gosok-gosok kepala dia, belai rambut krinting dia.
normally ijat akan duduk kejap... baring kejap... ada juga time nyer dia berdiri.
kekadang tu sambil tgk tv (normally saya on BabyTV), dia berckp la, nyanyi la...
dia takkan ke mana-mana... sampai la dia terlena dan yg pasti ibu ijat da lena dulu hu hu hu...

ayah ijat?
yes yes... pasti ayah ijat lena dulu.
ayah ijat mudah terlena kalau dia baring.
toleh-toleh aje... "e'eh, ayah da lena?"
and ijat teruskan bermain dgn happy nyer hi hi hi...

Photobucket

19 comments:

  1. hahahhaa...mangsa keadaan sungguh baby tu..hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ?
      sian baby yg senasib dgn nyer...

      Delete
  2. hehehe. betul tu. biasanya memang ayah yang terlena dulu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan ayah aje, ibu pun skali hi hi hi...

      Delete
  3. Sweet tapi tula kena berhati-hatikan takut tak tersedar baby nak explore ke mana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena make sure persekitaran selamat kan :)

      Delete
  4. hihihi kalau saya ada baby PASTI saya la yg akan kena dodoi sebab husband 2 second je boleh tido terus..hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha haha kan?
      mr.asben aida ikut time.
      ada jugak time anak nak tido dgn dia.
      terpaksa la dia dodoikan.

      Delete
  5. Hi hi, mmg alam realiti nyer cam gitu kan, itulah ayah mithali, ye dok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar gitu.
      kalau tak mithali, mana kan nak dodoikan anak.
      niat tu da penting.
      what happens after that is subjective :)

      Delete
  6. Balas follow kt sini ye, tq sudi follow akk.

    ReplyDelete
  7. sama laa bila dah letih, senang hanyutnya..

    ReplyDelete
  8. sy pulak terbalik kot..sy lg senang lena berbanding en suami. situasi gambar kt atas tu memang sy alami.huhuhu

    ReplyDelete
  9. sian baby...patutnye baby yang tidow dulu tapi terbalik pulak..hihi

    ReplyDelete
  10. biasanya ayah2 memang begitulah, mak2 pun sesekali jadi jugak macam tu hehehe

    ReplyDelete
  11. Nak gelak pulak rasanya. Kalau kita sesekali terlena dulu tu adatlah. Tenaga kita guna dari sebelum terbit matahari sampailah dah lama matahari terbenam, pun 'bateri' kita tahan lama. Jadinya, sesekali emaknya tertidur dulu daripada anak kecil, okeylah tu. Yang tak boleh blah, bapak-bapak ni. Selalu sangat terlena dulu daripada anak. Entah apa yang penat sangat pun tak tahulah!

    ReplyDelete
  12. Haha.....penat wooo kerja satu hari, dapat chance baring mmg terus lena hihi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)